hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres 29 de març una resolució per la qual insta a incorporar a l'Espai d'Interès Natural (EIN) de Gallecs el sector de Can Banús II àmbit I, el sector Castell de Mogoda, el nucli històric de Mogoda i La Plana del Molí. La proposta ha estat presentada pel grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQP).

En aquest punt, el grup de Junts pel Sí (JxS) va votar de forma diferenciada ja que els representants d'ERC van donar suport a la proposta i els del Partit Demòcrata Català es van pronunciar en contra. En canvi no ha prosperat per l’abstenció de C’s i el vot en contra d’ERC i del PDCAT la defensa dels compromisos subscrits amb l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, ni l’anul·lació del sostre industrial o terciari.

També s'ha aprovat, amb el vot en contra de la CUP, promoure la millora dels polígons ja existents a l’eix de la riera de Caldes, per tal de garantir la plena ocupació, l’impuls de l’activitat productiva i la creació de llocs de treball.

S’ha rebutjat, per abstenció de C’s i el vot en contra d’ERC i PDCAT la inclusió del Parc del Calderí a l’EIN i, en canvi, s’ha acceptat estudiar la inclusió del Parc dels Pinetons, un fet diferencial que no té en compte la continuïtat biològica d'ambdós parcs, segons ha destacat l'Ajuntament en un comunicat.

Hi ha hagut unanimitat en quasi totes les propostes en defensa dels valors ambientals, biològics i de fauna: Insta la finalització de l'activitat del centre emissor situat a la carena dels Bandolers i la seva restauració biològica; reclama a la Generalitat l’aprovació immediata del Pla Especial de l’EIN de Gallecs i l'inici dels procés d’incorporació de l’EIN Gallecs a la Xarxa Natura 2000; aposta també per la revisió i actualització de les llicències agràries i residencials que posi fi a situacions irregulars, mesures per afavorir la recuperació dels aqüífers dins del Pla de Conques Internes de Catalunya i, finalment, respecte l’impacte de la C-59 es demana que s'aprofiti la topografia i amb un curt fals túnel i el conseqüent moviment de terres, corregeixi l’impacte visual i sonor sobre l’espai protegit de Gallecs i alhora permeti la continuïtat dels camins, masses boscoses i en definitiva, la biodiversitat de la zona i, en cap cas, s’incrementi la secció.

Pel que fa a les infraestructures i el transport, s’aprova amb unanimitat la promoció de la mobilitat amb transport públic impulsant el retorn del tren El Calderí, o qualsevol altre mitjà sostenible, sense afectar els actuals límits de l’EIN de Gallecs; adoptar les mesures per corregir el seu impacte visual i sonor sobre l’espai protegit de Gallecs i permetre la continuïtat de la biodiversitat de la zona, i, finalment, s’ha impulsat la inclusió en el marc del pla director de mobilitat de l’ATM de Barcelona, i amb la participació i implicació dels agents socials afectats, la millora sostenible dels polígons ja existents a l’entorn de l’EIN Gallecs, per tal d’impulsar l’activitat productiva i la creació de llocs de treball potenciant la mobilitat mitjançant sistemes de transport públic sostenible.

Finalment, pel que fa al projecte de nova línia de tren Sabadell-Granollers, que preveu el seu pas per l'espai rural, la resolució insta a estudiar i analitzar quin és el traçat més avantatjós, tant en termes ecològics com econòmics, per tal d’esdevenir una alternativa ecològica i socialment sostenible al Quart Cinturó.


Foto: Imatge aèria del nucli de Mogoda  / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local d'Igualtat 2018-2019
28 Jun 2018 11:52 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local d'Igualtat 2018-2019

El Pla Local d'Igualtat 2018-2021 es sotmetrà a l'aprovació del Ple aquesta tarda en la sessió ordinària [ ... ]

Es destinen 4,5 milions d'euros al Pla d'Inversions d'aquest any
29 Jun 2018 11:51 - RedaccióEs destinen 4,5 milions d'euros al Pla d'Inversions d'aquest any

L'Ajuntament de Santa Perpètua destinarà aquest any 4,5 milions d'euros al Pla d’Inversions 2016-2019, [ ... ]

La Junta de Portaveus rebutja la decisió judicial de deixar en llibertat provisional a 'La Manada'
29 Jun 2018 12:05 - RedaccióLa Junta de Portaveus rebutja la decisió judicial de deixar en llibertat provisional a 'La Manada'

L’alcaldessa Isabel Garcia va donar lectura, en el decurs del Ple, a una declaració de la Junta de [ ... ]