hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Corporació de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat una proposició que insta a les companyies elèctriques a què realitzin un pla d’inversions per a la retirada de pals. L'Ajuntament recorda que "existeixen en molts carrers de la nostra ciutat, que las fan intransitables i que no compleixen amb la llei d’accessibilitat".

A més destaca que fa mes de 10 anys que les companyies no inverteixen en la retirada d’aquests pals que ocupen la via pública de manera indiscriminada.

La proposició també exigeix el compliment del protocol de pobresa energètica i a les companyies subministradores a que signin de manera immediata el conveni elaborat per les institucions locals i la Generalitat per evitar els talls de subministrament i l’assumpció per part de les companyies del 50% dels costos derivats. També instar a les companyies elèctriques al sanejament i modernització de les instal·lacions elèctriques a la nostra ciutat, contribuint així a la millora de la qualitat del servei. Per últim la Corporació proposa introduir clàusules en els plecs dels contractes de subministrament municipal perquè es tingui en compte l’energia renovable, així com, els tipus de taxes i impostos per l’ús del domini públic que fan les companyies.

L'acord es comunicarà al Síndic de Greuges, a les Organitzacions de Consum de Catalunya, Associacions de Veïnat, Sindicats i Companyies subministradores que operen a Santa Perpètua de Mogoda, als grups polítics del Parlament de Catalunya i a les entitats socials de la ciutat.

Protocol contra les agressions sexistes

També per unanimitat el Ple ha aprovat la creació d’un Protocol contra les agressions sexistes als espais d’oci i festius de Santa Perpètua a petició de la Comissió organitzadora de la Santa Moguda i de divuit partits polítics i entitats. El Consistori vol implicar a totes les entitats, col·lectius i professionals de l’àmbit de prevenció i lluita contra les violències masclistes. La intenció és que el Protocol es comenci a executar a la Festa Major d’estiu 2017.

Pacte Nacional pel Referèndum

L'Ajuntament també s'ha adherit al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. L'acord va comptar amb el vot favorable d'ICV, ERC-MES, la CUP i PCCA, mentre que el PSC i Ciutadans es van pronunciar en contra. Aquest pacte agrupa partits, entitats i institucions i neix amb la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quin ha de ser el vincle entre Catalunya i Espanya, i de fer-lo de manera acordada amb l’Estat espanyol.

8 de Març, ICAM i Unió de Pagesos

El Ple també va aprovar per unanimitat una proposició sobre la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que reclama a la Generalitat i l'Estat recuperar el pressupost destinat a les polítiques de dones. A més, per unanimitat la Corporació va exigir el final de les altes mediques injustificades i reivindica el dret de les persones a emmalaltir amb dignitat. La proposició s'ha aprovat després de la presentació al municipi el passat mes de gener de la PAICAM, la plataforma d'afectats de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques.

El Ple va donar suport al manifest Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia i la marxa pagesa que es va celebrar a finals de gener. Aquest punt va comptar amb el vist-i-plau de tots els grups municipals a excepció d'ERC que es va abstenir.


Foto: La Corporació insta les companyies a suprimir els pals / L'Informatiu 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Altres notícies

La CUP de Santa Perpètua convoca una concentració en suport al regidor Joan Coma
27 Des 2016 13:59 - RedaccióLa CUP de Santa Perpètua convoca una concentració en suport al regidor Joan Coma

La CUP de Santa Perpètua ha realitzat una convocatòria de suport al regidor de la CUP de Vic Joan [ ... ]

Una cinquantena de persones es concentren en suport al regidor de Vic Joan Coma
28 Des 2016 11:43 - RedaccióUna cinquantena de persones es concentren en suport al regidor de Vic Joan Coma

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de la Vila, davant de l'Ajuntament, per [ ... ]

ERC proposa la regeneració del teixit urbà de la zona del Mercat Municipal i el seu entorn
11 Gen 2017 14:50 - RedaccióERC proposa la regeneració del teixit urbà de la zona del Mercat Municipal i el seu entorn

ERC-MES proposa la transformació urbana de l’entorn del Mercat Municipal amb quatre actuacions i [ ... ]