hola

El pressupost de l’Ajuntament de Santa Perpètua per a 2017 ascendeix a 31,2 milions d'euros, segons va aprovar el Ple de la Corporació en el primer ple d’enguany. El pressupost va comptar amb el vot favorable de l’equip de govern (ICV i PSC), el vot en contra dels grups municipals d’ERC-MES i la PCCA i l’abstenció dels regidors de C’s i la CUP.

El tinent d’alcalde de l’àrea d’Organització i Economia, Albert Ortiz, va qualificar el pressupost de 2017 com a continuista que permet garantir els serveis que es venen donant a la ciutadania. En la seva exposició en el Ple, va explicar que en el capítol d’ingressos s’inclouen 80.000 euros més que en l’exercici anterior que vindran dels canons de les concessions de serveis al parc Central. També es va referir a l’IBI, amb el qual es preveu aconseguir 250.000 euros més que al 2016 i que, segons ha explicat Ortiz, s’han calculat de l’aplicació del 0,49% de coeficient i que “en la gran majoria d’habitatges el rebut es veurà incrementat en 11 euros anuals”. Ortiz va criticar que aquest 2017 l’Estat dotarà amb uns 250.000 euros menys a l’Ajuntament de Santa Perpètua. Respecte a les despeses, el tinent d’alcalde assegura que la contenció és la línia més destacada i ha detallat dues qüestions, 100.000 euros menys en personal respecte l’anterior pressupost i l’estalvi d'uns 200.000 euros assolit amb el refinançament de crèdits. A més va detallar que el pressupost de 2017 respecte el de l'any passat presenta un 0,72% més en despeses, i 0,48% menys d'ingressos.
El pressupost de l'empresa municipal Mogoda Serveis SAM per aquest any serà de 3,3 milions d'euros i es dota el Consorci Urbanístic de Can Filuà amb 497.739 euros.

Ortiz va assegurar que el pressupost és continuista de la política econòmica desenvolupada en els darrers anys que "està donant tan bons fruits" i que "permet oferir unes mesures socials de qualitat tal i com es mereixen els ciutadans: una ciutat digna, neta i segura".

El regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, va afirmar que qui governa prioritza, que aquest no era el seu pressupost i que per a ell no és creïble ja que en l'execució després es veu que hi ha partides que ni s'han tocat.

El portaveu de la CUP, Salvador Alemany, va tornar a reclamar la participació ciutadana i dels grups municipals en l'elaboració dels pressupostos.

L'abstenció del grup de C's es va argumentar "des de la responsabilitat que ens obliga amb els sectors més desfavorits". El portaveu de C's, Joan Albalat, va dir estar en desacord amb algunes partides sobretot en la disminució de despeses de personal i tenint en compte el comunicat de la plantilla de Benestar Social que "han fet per l'acomiadament d'una treballadora".

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que la proposta de pressupost era un "exercici matemàtic correcte", però va criticar que no hi troba política "perquè no hi ha voluntat de transformació de la realitat". ERC va insistir que calia buscar el màxim de recursos d'altres administracions, que es podia aplicar un recàrrec del 50% de l'IBI en els pisos buits i que davant del "repte immens perquè es recicli més i millor" no entenen que la partida de residus sigui la mateixa que l'any passat. També va criticar que en el 2016 no s'ha executat ni el 25% de les partides dedicades a canvi climàtic i mobilitat.

El tinent d'alcalde d'Organització i Economia va puntualitzar que les partides de despeses de tractament de residus o dels recursos a la SAM per dur a terme directament la recollida es modificaran un cop es prengui la decisió i es coneguin els costos.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha insistit que el pressupost s’incrementa un 3,3% respecte el pressupost de 2011 i l’ha qualificat de realista, seriós i responsable ja que garanteix tots els serveis sense augmentar significativament la pressió fiscal a la ciutadania. Un pressupost que s'ajusta rigorosament als ingressos previstos i de contenció en la despesa. Isabel Garcia va dir al ple que "l'únic marge de maniobra que tenen aquests pressupostos està situat en la voluntat política de prioritzar el destí limitat dels ingressos" i va afegir que "les polítiques a les persones continua sent l'eix central i també la sensibilitat amb les persones que ho estan passant malament". L'alcaldessa va acabar la seva intervenció afirmant que "és un pressupost continuista perquè pensem que són les polítiques encertades i les que toquen fer".


En aquest mateix punt de l'ordre del dia es va aprovar la plantilla orgànica municipal que inclou catorze noves places de promoció interna i tres places de nova creació.


Foto: Un moment de la votació dels pressupostos de 2017 / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política