hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Corporació Local celebrarà aquesta tarda un dels plens més importants de l'any ja que tractarà d'aprovar el pressupost municipal de 2017. La proposta de pressupost de l'Ajuntament de Santa Perpètua puja aquest any a 31,2 milions d'euros, dels quals 814.000 corresponen a inversions.

D'altra banda, el pressupost de l'empresa municipal Mogoda Serveis SAM serà de 3,4 milions d'euros i el del Consorci Urbanístic de Can Filuà està dotat amb 498.000 euros.

Xarxa de Municipis de l'Economia Social i Solidària

En la mateixa sessió plenària l’Ajuntament de Santa Perpètua s’adherirà com a membre de ple dret a la futura Associació Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària. L’Assemblea constituent de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, de la qual formen part una cinquantena de poblacions, tindrà lloc el proper 29 de març a Barcelona. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, serà la representant del nostre municipi a l’organisme, mentre que la directora de Desenvolupament Local, Úrsula Cornejo, serà nomenada substituta.

L’adhesió respon a la proposició acordada per unanimitat per tots els grups municipals aprovada a la sessió plenària del novembre de 2015, donant suport a la Declaració de Barcelona, sorgida de la Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, del 22 i 23 d’octubre d’aquell any.

L’Ajuntament considera que cal explorar un nou model de desenvolupament territorial que mobilitzi millor els recursos endògens i prioritzi les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania. També coincideix a assenyalar que les iniciatives de l’anomenada economia social i solidària, que neixen per l’empenta del mateix veïnat, i no prioritzen el lucre sinó la satisfacció de necessitats i la utilitat social, són agents de desenvolupament local, perquè creen llocs de treball a la localitat i els mantenen, perquè faciliten serveis locals a productors, consumidors i treballadors, i perquè tot això ho fan, a més, promovent l’acció ciutadana i reforçant els vincles comunitaris.

Pròrroga del Pla d'Igualtat

L'ordre del dia del Ple de gener també inclou l'aprovació de la plantilla orgànica municipal i dues modificacions del conveni col·lectiu dels treballadors referents a assistència jurídica i formació. També es sotmetrà a aprovació la pròrroga del Pla local d'Igualtat 2012-2016 fins al 31 de juliol de 2017 amb l’objectiu de continuar amb la implantació d'accions previstes.

La Regidoria d'Igualtat recorda que per millorar les estratègies d’intervenció en igualtat des d’un punt de vista integral i garantir l’èxit, en la seva elaboració haurien de participar de manera coordinada els representants de les administracions públiques implicades, els operatius policials i d’emergències i de protecció civil. També s’hauria de consultar a la societat civil amb la finalitat de conèixer les diferents opinions i recollir propostes. El Pla d'Igualtat ha d’estar concebut com a instrument de treball per impulsar la millora contínua de les polítiques i els serveis que en són responsables i per això un paper molt important és el seguiment sistemàtic i metòdic de les accions i serveis previstos al Pla.

Proposicions municipals

La primera sessió plenària de 2017 també aprovarà tres proposicions presentades per als grups municipals. L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la campanya Casa nostra és casa vostra de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa, víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània. El Consistori s'adhereix a la campanya impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i conformada per milers de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, oenegés i empreses del sector cultural. Els grups també presenten una proposició per a la defensa dels interessos de les persones afectades per les clàusules sòl, IRPH, despeses en la formalització de les hipoteques i pel seu acompanyament en el procés de reclamació. I una tercera, d'elaboració d'un pla sectorial de cambreres de pis.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

ERC elabora un vídeo per reivindicar els drets de les dones coincidint amb el 25N
29 Nov 2017 11:15 - RedaccióERC elabora un vídeo per reivindicar els drets de les dones coincidint amb el 25N

Esquerra Republicana a Santa Perpètua ha volgut commemorar el 25N i reivindicar els drets de les dones [ ... ]

El Ple declararà Santa Perpètua Vila Groga, municipi per l'educació pública
30 Nov 2017 09:24 - RedaccióEl Ple declararà Santa Perpètua Vila Groga, municipi per l'educació pública

La Corporació local té previst aprovar avui en la sessió plenària del mes de novembre declarar Santa [ ... ]

L'Ajuntament despenja les pancartes que demanen l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC
01 Des 2017 12:06 - RedaccióL'Ajuntament despenja les pancartes que demanen l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC

Ahir es van retirar les dues pancartes que s'exhibien a les façanes de l'Ajuntament de Santa Perpètua [ ... ]