hola

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de la Vila, davant de l'Ajuntament, per manifestar el seu suport i solidaritat amb el regidor de Vic, Joan Coma.

Coma va ser detingut ahir pels Mossos d'Esquadra per haver-se negat a declarar a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. A l'acte de suport, van assistir regidors i exregidors d'Esquerra, el portaveu i representats de la CUP i membres de Federación Republicanos, entre d'altres representants polítics. Durant l'acte es va donar lectura a un manifest que a Santa Perpètua va anar a càrrec dels regidors Pol Altayó (ERC-MES) i Salvador Alemany (CUP) que van denunciar "l'autoritarisme d'un Estat que pretén anul·lar la representativitat ciutadana i condemnar la llibertat d'expressió dels càrrecs electes".

El manifest fa una crida a la mobilització en defensa de la llibertat d'expressió més enllà del pensament i filiació política de cadascú. També denuncia l'ús polític que es fa de les instàncies judicials per atemptar directament contra drets de la ciutadania i la pròpia democràcia. Pol Altayó va expressar que el manifest ha de ser "una incomoditat pels antidemòcrates" i que cal "buscar teixir complicitats en defensa de les llibertats i la democràcia". Posteriorment, va continuar amb la lectura del manifest el portaveu de la CUP, Salvador Alemany, que va recollir unes paraules del mateix Joan Coma en que demana mantenir la calma i emprendre el camí d'una desobediència pacífica i una resistència no violenta. Alemany va afirma que Joan Coma "no camina sol"

Els assistents a la concentració celebrada ahir al vespre a la plaça de la Vila van donar suport a Joan Coma amb un acte solidari que va finalitzar amb el Cant dels Segadors.


Foto: Un moment de la lectura del manifest durant la concentració de suport a Joan Coma / L'informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política