hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Corporació Local celebrarà aquesta tarda a les 19 h la sessió ordinària del Ple corresponent al mes de desembre en el qual s'aprovaran definitivament les ordenances fiscals per a l'any 2017. També es ratificarà el Conveni de coordinació intermunicipal entre diferents Ajuntaments del Vallès per a la prestació conjunta del servei de taxi.

Altres temes de l'ordre del dia són l’aprovació definitiva del Pla Local de Joventut, la ratificació de la sol·licitud d’ajuts per l’Estratègia DUSI i la proposta d’Adhesió a la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments i Ens Locals Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS). Els diferents grups municipals presenten també a l'aprovació del Ple diverses proposicions. Una sobre el Pla Especial d'Assignació d'Usos del Castell de Can Taió i altres tres relatives al foment de la contractació d’energia renovable, a l’eradicació de la pobresa energètica i a la implantació de la velocitat variable a l’AP7 i la C59.

La Junta de Portaveus va decidir per unanimitat elevar al Ple una proposició en la qual l’Ajuntament de Santa Perpètua insta a la Generalitat de Catalunya a la redacció del Pla Especial d’Assignació d’Usos del Castell de Can Taió. Com a ens titular d’aquest equipament, la Generalitat ha de disposar d’aquest document, que esdevé un tràmit imprescindible per a la futura obertura del Centre de Recursos per a Persones amb Discapacitat, que gestionarà la Fundació GSIS a les dependències del Castell.
La Fundació GSIS ha rehabilitat les antigues dependències del centre d’acolliment d’adolescents, que ocupava una part del Castell de Can Taió, per destinar-les al nou Centre de Recursos per a Persones amb Discapacitat. Tanmateix, aquest servei no es podrà oferir fins que la Generalitat redacti el Pla Especial d’Assignació d’Usos necessari.

El Castell de Can Taió acull a l’actualitat dues activitats gestionades per la Fundació GSIS i per Iniciatives Solidàries, segons destaca la proposició que manifesta la necessitat de disposar d’un Pla d’assignació d’usos, que ha de promoure la Generalitat coma titular del Castell, “per tal que les entitats que la mateixa administració ha autoritzat a implantar-se puguin desenvolupar-la amb les condicions legals adequades”. La proposició indica que ambdues entitats han intentat des de l’any 2005 obtenir la llicència corresponent, sense que hagi estat possible tramitar-les per la manca del Pla d’usos.

El document també especifica que l’oenagé Iniciatives Solidàries disposa al Castell d’un Centre d’acolliment, amb 17 persones acollides i sis treballadors i ocupa onze dormitoris, sales polivalents, cuina, menjador i serveis. L’equipament també acull la Fundació GSIS i les seves activitats: l’Escola Barcanova, GSIS-Hípica Can Taió i GSIS-Verd Serveis de Jardineria. L’Ajuntament destaca a la proposició que la "funció social que realitzen aquestes entitats és molt important i cal garantir la seva correcta implantació  en un espai arquitectònic i un entorn agroforestal molt indicat per a totes elles i en col·laboració en tots els casos amb els nostres propis serveis de Benestar Social”.

Les altres proposicions que arriben al Ple de desembre, totes consensuades per tots els grups municipals, són relatives a la contaminació atmosfèrica i a l'energia. 

La sessió plenària del mes de desembre se celebra aquesta tarda a partir de les 19 h i serà retransmesa en directe per Ràdio Santa Perpètua.


Foto: La demanda del Pla d'Usos del Castell de Can Taió serà una de les propostes de la darrera sessió plenària / L'Informatiu 

0
0
0
s2smodern

Altres notícies

ERC proposa la regeneració del teixit urbà de la zona del Mercat Municipal i el seu entorn
11 Gen 2017 14:50 - RedaccióERC proposa la regeneració del teixit urbà de la zona del Mercat Municipal i el seu entorn

ERC-MES proposa la transformació urbana de l’entorn del Mercat Municipal amb quatre actuacions i [ ... ]

ERC-MES alerta sobre l'abocament de residus contaminants en Can Vinyalets
18 Gen 2017 11:42 - RedaccióERC-MES alerta sobre l'abocament de residus contaminants en Can Vinyalets

El grup municipal d’ERC-MES ha alertat sobre l'abocament de residus contaminants (escòries siderúrgiques) [ ... ]

La Junta de Portaveus condemna els atacs homòfobs i intolerants contra l'alcalde de Terrassa
20 Gen 2017 13:12 - RedaccióLa Junta de Portaveus condemna els atacs homòfobs i intolerants contra l'alcalde de Terrassa

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha condemnat els “atacs homòfobs i intolerants” [ ... ]