hola

Ple de novembre

El Ple de novembre va aprovar ahir el Manifest de Santa Perpètua contra la violència masclista, que es commemora aquest 25 de novembre. A través del document s'acorda demanar al Govern de l'Estat que doti suficientment les partides pressupostàries, retallades en els darrers anys per als recursos destinats a prevenció i a l'assistència social de les víctimes.

De la mateixa manera demana incorporar al currículum escolar formació en Igualtat. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es compromet també a continuar treballant i incidint en la plena igualtat de tots els habitants de la ciutat i en actuar amb les accions de prevenció i sensibilització per la plena eradicació de la violència masclista contra les dones.

Municipalitzar la recollida d'escombraries

Durant el Ple també es va parlar de la municipalització del servei de recollida d'escombraries després que el govern municipal anunciés la seva intenció d'estudiar aquesta qüestió en finalitzar al mes de febrer el contracte amb l'empresa concessionària.

Tant els grups de la CUP com d'ERC van expressar la seva opinió sobre el tema mostrant-se favorables a la municipalització del servei i demanant implicació de tots els grups municipals en el procés.

L'alcaldessa va expressar voler estudiar detalladament la possibilitat de gestionar directament aquest servei amb la SAM, l'empresa municipal, perquè des del govern creuen que els preus d'una nova concessió augmentaran considerablement i alhora entenem que podria ser molt viable la gestió des de la SAM.

El Ple també va aprovar per unanimitat el nomenament dels membres del Consell Assessor d'Urbanisme amb representants polítics, tècnics, veïnals i entitats de diferents àmbits. El primer consell assessor serà l'1 de desembre a les 18 hores a la Sala de Plens.

Altres proposicions aprovades al Ple van estar de suport a les institucions i càrrecs electes investigats per actuacions relacionades al procés sobiranista i una altra relativa a la sentència del Tribunal Suprem que declara inaplicable el bo social.

El regidor d'Educació, Antonio Egea, va anunciar al ple que totes les famílies que van demanar beques menjador havien estat ateses i que la propera setmana es tanca el procés i que els sol·licitants sabran el resultat de la seva demanda. Sobre la lentitud del procés en l'atorgament de beques Egea expressava que es revisarien el procediment per millorar el que no funcioni.
L'explicació del regidor va ser a propòsit d'una pregunta del portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Pol Altayó.

Precs i preguntes

Al torn de precs i preguntes també es va parlar del Centre de recursos per a discapacitats projectat al Castell de Can Taió des de fa anys. L'alcadessa de Santa Perpètua Isabel Garcia va indicar que, juntament amb aquest servei també està aturat el centre ocupacional projectat a la mateixa ubicació i a l'espera del pla d'usos de l'equipament, que permetria la llicència per a l'inici d'activitats. Garcia va lamentar la situació, depenen de la Generalitat, i va emplaçar al treball conjunt de tots els grups per a desencallar la situació.


Foto: Imatge del Ple del mes de novembre / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política