hola

Grup municipal d'ERC

El grup municipal d'ERC-MES ha proposat iniciar un debat a fons per a redissenyar el model de recollida de residus i aconseguir l’augment de la correcta separació, segons ha informat la formació en un comunicat.

El portaveu, Pol Altayó, ha manifestat que "ser el municipi que menys paga de taxa de residus de la comarca i que pitjor separa les deixalles no és una bona notícia" i afegeix que "ens cal treballar perquè qui més té més pagui, però també perquè qui millor separa les deixalles menys pagui. Tarifació social i tarifació ambiental”. Altayó afirma que “per assolir aquest model ens cal un sistema de recollida diferent i, per tant, reclamem aquesta necessitat de pensar conjuntament i de forma participativa el model”.

ERC va anunciar aquesta proposta en el debat de les ordenances fiscals per a l’any 2017 que es van aprovar amb el vot favorable del grup i amb "el compromís per seguir treballant en la millora de la fiscalitat social i ambiental". En aquest sentit, Altayó destaca que "aquest vot positiu no és un xec en blanc” i recorda que “hem presentat propostes, hem pogut participar del procés d’elaboració de les ordenances a diferència de l’any passat que se’ns va donar tot mastegat. Tot i això, encara ens queda molt camí per recórrer i moltes propostes que hem fet a incorporar".

Des de ERC-MES destaquen les següents propostes presentades: major bonificació als vehicles no contaminants, facilitar l’accés a persones provinents de l’atur que vulguin accedir a una parada del Mercat Municipal, necessitat de desplegar un reglament municipal d’inspecció i detecció de pisos buits amb la corresponent ordenança per a poder mobilitzar habitatges buits i incorporar-los al mercat social, unificar tarifes de taxis amb els municipis de l’entorn, augment de la quota a caixers d’entitats bancàries, planificar i crear la corresponent taxa del Cementiri Municipal per a confessions religioses diferents a la catòlica, incloure els foodtrucks (caravanes de menjar) en les taxes d’ocupació de la via pública, modificar les taxes de publicitat en equipaments esportius i repensar el model de recollida de residus i la taxa corresponent realitzant campanyes de pedagogia i conscienciació en el marc del consell municipal de medi ambient amb tota la ciutadania interessada.


Foto: Grup municipal d'ERC-MES durant el Ple d'aprovació de les ordenances fiscals / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política