hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Parc Central

L'Ajuntament de Santa Perpètua tornarà a presentar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) a la segona convocatòria d'ajuts del Programa Operativo FEDER de Crecimiento Sostenible 2014-2020. El Consistori ha quedat fora de la primera convocatòria, en la qual s'havien presentat 249 projectes d'arreu de l'Estat, dels quals s'han subvencionat 81, segons informa en un comunicat.

En el cas de Catalunya, s'havien presentat 26 propostes, de les quals només s'han seleccionat dues, corresponents als ajuntaments de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. L'Ajuntament havia presentat el projecte EDUSI, sota el títol Construir lligams de ciutat, d'aplicació arreu del municipi i amb un pressupost total de 8 milions d'euros, dels quals es podrien haver subvencionat la meitat.

La directora de Territori i Plans Estratègics de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Teresa Mira, ha manifestat la voluntat del Consistori de tornar a presentar la proposta a una segona convocatòria i ha explicat que "ens hauria agradat ser seleccionats, però ja ens esperàvem no formar part de la primera, de fet a Catalunya només s'han subvencionat dues poblacions que presenten un projecte conjunt com és l'Eix del Besos". En aquest sentit, Mira ha valorat que "som un municipi admès, que estem per sobre dels 50 punts i creiem que podrem formar part dels que puguin optar a la segona convocatòria". La directora ha indicat que des del Ministeri "ens han informat que hi hauran altres convocatòries i que es realitzarà un acompanyament als municipis que hem participat a la primera per tal d'ajustar millor la proposta als criteris de selecció” i ha afegit que "també ens han mostrat la satisfacció pel nombre de sol·licituds presentades i l'interès de les administracions públiques de l'Estat en la planificació integrada i sostenible”.

L'EDUSI "és una eina estratègica transversal que marca les pautes de l'Agenda Estratègica de Territori”, ha detallat Teresa Mira, que afegeix que "com a document de referència, ja s'han començat a desplegar dues línies relacionades com són les peticions realitzades als fons FEDER corresponents al programa d’estalvi i eficiència energètica i al projecte de rehabilitació de la nau gran del Vapor i la instal·lació d'un centre museístic, dedicat a la Indústria Viva".

L'objectiu de l'EDUSI de Santa Perpètua és donar resposta als reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials i millorar la qualitat de vida de la ciutadania de forma integrada, tenint en compte aspectes com la inclusió social, els recursos i el medi ambient, l'economia baixa en carboni i les tecnologies de la informació i la comunicació. El programa presenta tres objectius: integrar la ciutat, el patrimoni i la indústria; generar noves oportunitats d'ocupació guanyant cohesió social; i augmentar la qualitat ambiental de la ciutat eficient i connectada.


Foto: Una imatge del parc Central / L'Informatiu 

Altres notícies

El Ple aprova les taxes i els impostos municipals del 2017
26 Oct 2016 14:17 - RedaccióEl Ple aprova les taxes i els impostos municipals del 2017

Les ordenances municipals de 2017 mantenen la línia de contenció de la pressió fiscal sobre la ciutadania [ ... ]

El regidor Antonio Egea forma part d'una delegació del PSC que reivindica a la UE nous ajuts per als municipis
28 Oct 2016 15:14 - RedaccióEl regidor Antonio Egea forma part d'una delegació del PSC que reivindica a la UE nous ajuts per als municipis

Alcaldes i regidors del PSC han denunciat a Brussel·les les “dificultats” que pateixen per [ ... ]

PxC demana a l'Ajuntament informació sobre les antenes de telefonia mòbil
02 Nov 2016 12:23 - RedaccióPxC demana a l'Ajuntament informació sobre les antenes de telefonia mòbil

Plataforma per Catalunya (PxC) ha demanat a l’Ajuntament de Santa Perpètua informació sobre les [ ... ]