hola

"El consens polític de la transició està esgotat i cal establir un nou marc polític, un nou procés constituent, on la ciutadania tingui el màxim protagonisme per a decidir-ho tot", va afirmar l'alcaldessa Isabel Garcia en el discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya. I va subratllar que "hi ha un clam ciutadà per fer net, per canviar-ho tot, reclamant més democràcia, més justícia, més sobirania popular i nacional, més ètica i més decència".


L'alcaldessa Isabel Garcia va destacar que el grup de dansa de l'Escola Municipal de Música i Dansa va interpretar una peça en homenatge a les dones de l'11 de setembre de 1714 que van ser tan importants i que la història ha invisibilitzat. Garcia va recordar que amb la celebració de la Diada és reafirma la voluntat del poble català de ser una nació que s'autogoverna.

L'alcaldessa va recordar que també es commemoraven 40 anys de la primera concentració tolerada pel franquisme pe celebrar la Diada i va tenir un record per la crisi migratòria que pateix Europa. Isabel Garcia va dir que "l'encaix de Catalunya a l'Estat és qüestionat per una majoria molt amplia i diversa". L'alcaldessa va assegurar que hi ha un clam ciutadà per tenir "un país lliure d'imposicions i de corrupció. Un país millor i més just per a tothom".

L'acte institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Santa Perpètua es va desenvolupar al parc dels Països Catalans amb la participació a l'ofrena d'una trentena d'entitats. Durant l’acte, van actuar la Coral Renaixença, l’Escola Municipal de Música i Dansa i l’Associació de la Gent Gran i Pensionistes. la senyera va ser hissada aquest cop per dos infants, Carles Hernando, de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, i Eduard Nogues jugador de bàsquet del FC Barcelona escollit millor esportista perpetuenc de la temporada passada.

També es va retre homenatge a la literatura especialment a William Shakespeare i Miguel de Cervantes, pels 400 anys de les seves morts; i Caterina Albert, coneguda per Víctor Català; i Joan Oliver, amb el pseudònim de Pere Quart perquè s'acompleixen 50 anys de les seves morts. Anna Brullet, del grup de teatre Tàndem, va llegir fragments d'aquests quatre autors.


Foto: L'Escola Municipal de Música i Dansa va realitzar un homenatge a les dones de l'11 de setembre de 1714 / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política