hola

membres d'Stop Comptadors

Membres de la Plataforma Stop Comptadors van assistir a la sessió plenària de juny on la Corporació va aprovar per unanimitat una proposició sobre els nous comptadors telegestionables. L’Ajuntament insta al Govern de la Generalitat i de l’Estat a paralitzar de manera preventiva la instal·lació dels nous comptadors intel·ligents seguint les recomanacions del Parlament Europeu sobre el principi de precaució sobre la salut en la instal·lació d’aquests comptadors.

D'altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat altres cinc proposicions presentades pels grups municipals. El Ple va donar suport al Manifest de la CONFAVC (Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya) sobre contaminació electromagnètica i medi ambient a través del qual es demana al Govern que derogui la Llei 9/2014 de Telecomunicacions.

L'Ajuntament va refermar la seva declaració com a municipi respectuós amb la diversitat afectiva coincidint amb la celebració el 28 de juny del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals) i també en col·laborar en l’educació i sensibilització social per al reconeixement de la igualtat real i dels drets de totes les persones independentment de la seva opció sexual.

Una altra proposta del Ple exigeix la dimissió, tant del Ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernàndez Díaz, com del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, amb motiu de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació que recullen les converses publicades i reconegudes com a certes.

Santa Perpètua es declara municipi compromès amb les persones refugiades i exigeix que el món local tingui un paper més rellevant a l'hora d'establir les polítiques de protecció internacional, refugi i asil a Catalunya i demana a l'administració general de l'Estat que els municipis disposin dels recursos econòmics necessaris per garantir-ne l'acollida. Que es faci marxa enrere en l'acord entre els Estats i el govern de la UE i Turquia que permet retornar a territori turc als refugiats arribats a Europa i vies d'accés legals i segures són dos punts vitals per a l'Ajuntament. També denuncia l'expulsió de les ONG que estan treballant amb els refugiats ja sigui en ruta o als camps de refugiats. L'Ajuntament es compromet a treballar en la sensibilització i el compromís de la població perpetuenca per garantir la integració de les persones refugiades, creant els vincles i la interacció necessària per prevenir el racisme i/o la discriminació, i promoure la cohesió social.

Finalment l'Ajuntament s'ha compromès avançar cap a l’objectiu d’assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no siguin inferior als 1.000 euros mensuals durant aquest mandat i treballarà amb les empreses del municipi i les empreses que es presentin a licitacions públiques per tal de millorar les condicions salarials dels treballadors. D'aquesta manera dóna suport a la iniciativa ciutadana Plataforma Anem a mil.


Foto: Membres de la plataforma Stop Comptadors al Ple de juny / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política
Raül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor
19 Abr 2024 11:33 - RedaccióRaül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, presenta el seu nou llibre Idiota! [ ... ]

Política