hola

Set organitzacions polítiques i socials del municipi han exigit la llibertat immediata del militant del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) i regidor de Jaén en Comun Andrés Bódalo. Consideren que aquesta sanció és "totalment desproporcionada i mancada de proves contrastables", segons afirmen en un comunicat.

Afegeixen que "hi ha elements que deixen entreveure com aquesta injusta condemna és una maniobra política solapada amb l’objectiu de desacreditar i desarticular el SAT, la seva justa lluita i els seus dirigents: persones humils i senzilles que porten dècades lluitant pels drets laborals i socials de les classes populars andaluses, enfrontant-se als excessos de l’oligarquia terratinent d’Andalusia, sempre emparada per la classe política i el funcionariat de torn al servei dels poder".

Les formacions assenyalen que el SAT és el sindicat amb més persones sancionades i imputades d’Europa: més de 200 han estat processades o resten a l’espera de ser-ho, amb peticions de presó i multes de milers d’euros. Aquests col·lectius van organitzar un acte de suport a José Bódalo fa unes setmanes al parc dels Països Catalans que va comptar amb la presència del portaveu estatal del SAT, Néstor Salvador.

D'altra banda, les formacions locals de la CUP , Cercle Podemos , EUiA , Federación Republicanos , ARRAN, ENDAVANT i PCCA han criticat en un comunicat a ICV i PSC de Santa Perpètua per no deixar prosperar una moció en suport al SAT i a la llibertat d’Andrés Bódalo. Assenyalen que la moció s'ha aprovat en desenes de municipis andalusos, bascos i catalans però ICV i PSC Sta Perpetua, "en un acte d’hipocresia, doble moral i de vergonya pública" han votat en contra. Afegeixen que "un cop més davant un cas repressiu a una persona lluitadora i una causa justa no ens hem pogut mostrar solidaris". El comunicat finalitza amb l'afirmació: "PSC Santa Perpètua sou l’engany de la socialdemocràcia i ICV Santa Perpètua, ja no sou ni ecologistes ni d’esquerres".


Foto: Imatge d'arxiu de l'acte en un suport a José Bódalo / CUP

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política