hola

Isabel Garcia i Víctor Rodríguez

El segon tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Mobilitat i Transports de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Víctor Rodríguez, es va acomiadar ahir al vespre de la Corporació Municipal amb una sensació que va qualificar d'"agredolça". El regidor va fer oficial la seva renúncia a l'acta de regidor en el decurs del Ple ordinari del mes de maig. Una renúncia que ja va avançar i que respon "a motius personals per raons de salut".

Victor Rodríguez va manifestar que havia estat un orgull treballar per Santa Perpètua i va recordar que ha estat cinc anys a la Corporació Municipal, quatre anys a l'oposició i un a l'equip de govern, però amb la mateixa intenció, "treballar per una Santa Perpètua millor". També va tenir paraules d'agraïment per l'equip de govern, regidors i als treballadors municipals i va afirmar que el seu "compromís polític no acaba al consistori i continua al carrer i al seu partit".

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va reconèixer la tasca del tinent d'alcalde a l'àrea de Seguretat Ciutadana i Via Pública i ell va felicitar pel seu treball durant aquest any a l'equip de govern.

El regidor d'ERC Albert Bonàs va afirmar que Víctor Rodríguez " és un socialista sincer i honest i això avui en dia va molt buscat, dit d’una altre manera, costa de trobar" i que la seva renúncia posa "molt en valor la seva persona". Bonàs va criticar durament al PSC i va manifestar que aquesta decisió "afectarà segur la governabilitat per molt que s’esforcin a dir el contrari"

El portaveu de Ciutadans, Joan Albalat, va felicitar i agrair la gestió de Víctor Rodríguez i va afirmar que "es perd una bona persona que podia fer molt per municipi".

La regidora socialista Olga Valenzuela va criticar la intervenció del grup municipal d'ERC i va qualificar el discurs de "molt lleig" per l'atac al PSC quan el que tocava era acomiadar al seu company al Consistori. El portaveu d'ICV Joan Alcántara, va agrair el treball de Víctor Rodríguez durant aquest any a l'equip de govern.

Proposicions

El Ple ha aprovat una proposició que insta a la Generalitat de Catalunya a recuperar la gestió de l’empresa d’Abastament d’Aigua en Alta “Aigües Ter-Llobregat”. La proposta, que va ser presentada per la Plataforma Aigua és vida, va originar debat entre l'alcaldessa, Isabel Garcia i els portaveus d'ERC i la CUP, Pol Altayó i Salvador Alemany, respectivament.

El Ple va instar al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat a determinar els sistemes d'abastament i sanejament d'aigua en Alta com a béns comuns i com a un servei que atén un Dret Humà essencial per a la vida, per tant com a estructures d'estat no objecte d'afany de lucre i, per tant, no privatitzables. Així mateix insta al Govern de la Generalitat i al Departament de Territori i Sostenibilitat a que retiri els seus recursos judicials contra les sentències d'anul·lar la concessió de gestió a Acciona sobre ATL i la recuperació immediata de tot el que suposa la gestió del sistema ATL i que torni a crear una empresa pública per a la seva gestió o que resti integrada dins l’Agència Catalana de l’Aigua de manera transitòria. Altayó va informar que recuperar la gestió d'Aigues Ter Llobregat pot suposar una despesa de 1.200 milions d'euros per a la Generalitat de Catalunya. La proposta va comptar amb els vots a favor d'ICV, PSC, Ciutadans i PCCA, mentre que ERC es va abstenir i la CUP es va pronunciar en contra.

La CUP va qualificar "d'esperpèntic" la presentació de la proposta en el Ple de Santa Perpètua i va acusar l'equip de govern de manca de coherència a aprovar la gestió pública de l'aigua a Catalunya quan en canvi al municipi ho gestiona una empresa privada. Salvador Alemany va reclamar un estudi per municipalitzar el servei d'aigua.

L'alcaldessa va defensar la concessió d'abastament d'aigua l'any 1990 ja que va resoldre les mancances de subministrament que patia el municipi i va recordar que la xarxa és municipal i que la concessió finalitza l'any 2030. Isabel Garcia, que durant la sessió va requerir al portaveu de la CUP en diverses ocasions a que respectés les normes de funcionament del Ple, va manifestar que “per explicar la seva posició contrària a la proposició no cal dir ni mitges veritats i mentides”. Garcia va afegir que “qualsevol comparació del procés de privatització per part del Govern de la Generalitat d'Aigües Ter-Llobregat amb la concessió del servei d'abastament d'aigua de Santa Perpètua és pura demagògia”. L'alcaldessa també va criticar que dos grups d'esquerra a la Corporació no donessin el seu vot a favor a la proposta. “És molt possible que vostès i els seus grups parlamentaris es trobin molt incòmodes donant suport al govern de Junts pel Sí, perquè una part d'aquest govern, CDC, va ser qui va privatitzar en l'anterior legislatura l'ATLL”, va indicar.

El portaveu d'Esquerra, Pol Altayó, va defensar la tasca del grup parlamentari de Junts pel Sí (JxS) i va afirmar que la intenció de presentar novament aquesta proposta ja aprovada per Ple de Santa Perpètua l'any 2013 era la de crear conflicte entre ERC i JxS.

D'altra banda, El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat una proposició en defensa de la llei 24/2015 del 29 de juliol de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, i reivindicar-ne la necessitat. La proposta aprovada vol també donar suport al món local que, públicament, el 6 de maig va manifestar el desacord a la decisió del Consell de Ministres del govern espanyol en funcions de presentar el recurs d'inconstitucionalitat contra aquesta Llei. Així mateix, el text de la moció exigeix al govern de l'Estat que es comprometi a no posar impediments al total desplegament de la Llei i faciliti l'extensió de mesures semblants a la resta de l'Estat. La proposta es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de Ciutadans que es va abstenir.

Per últim, la Corporació va aprovar per unanimitat una proposició que reitera la demanda d’inversions immediates i urgents que possibilitin el soterrament de la línia de ferrocarril convencional Barcelona-Portbou al seu pas per Montcada i Reixac.
El Ple dóna donarà suport a la “Declaració de Montcada” aprovada pel Comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental i el Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidenta. També insta el Ministeri de Foment a convocar de forma urgent el grup de treball acordat a la reunió del 12 d’abril que ha de possibilitar l’agenda d’inversions per al soterrament de la línia ferroviària R2, a l'altura de Montcada i Reixac, i les fases d’execució del projecte que ha de culminar amb una primera partida en els pressupostos del 2017.

 

Foto: L'alcaldessa, Isabel Garcia, acomiada al regidor Víctor Rodríguez / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política