hola

El Ple , a petició del Grup “Que no pase más”, en relació amb les negligències mèdiques, va donar suport al Projecte de Llei que presenta el col·lectiu. També manifesta el reconeixement de les persones afectades pels accidents i errors mèdics, amb la seva condició de víctima. Els diferents grups polítics que componen l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda impulsaran les iniciatives necessàries per a que el grup QUE NO PASE MÁS sigui rebut per les Comissions de Sanitat i Justícia del Congreso de los Diputados y del Senado a fi de traslladar els canvis normatius i judicials que pretenen portar a terme. L'Ajuntament també promourà sobretot en el que respecta als centres mèdics i hospitalaris de la demarcació sanitària, la total protecció dels pacients que són víctimes d'accidents sanitaris a fi de reconèixer els casos davant la companyia asseguradora que té contractada l'Assegurança de Responsabilitat Civil i davant els jutjats competents quan existeixi reclamació judicial.

Demanen la retirada de l’ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitat

Tots els grups municipals també van presentar una proposició per la retirada de l’ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitat. La Generalitat de Catalunya ha modificat els criteris de valoració de la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions de servei no gratuïtes i la participació de les persones en el seu finançament han canviat. Ara, a més dels ingressos, es contempla el patrimoni, el seu rendiment i les càrregues familiars, fet que provoca que en la gran majoria dels casos els beneficiaris d’aquest servei paguin més, amb increments del copagament de fins a un 30% i un 40%.
En el text s'argumenta que resulta especialment discriminatori en el cas de persones amb discapacitat que no es tinguin en compte el greuge econòmic que suporten en relació a la resta de la ciutadania. "No té sentit que les persones usuàries d’aquests serveis es vegin desproveïdes de la major part dels seus ingressos pel fet de poder rebre un servei que li facilitarà l’autonomia si després no podran comptar amb els recursos suficients per gaudir d’aquesta autonomia".

Suport a les persones que denunciïn corrupció

El Ple va aprovar una proposició de suport a les persones que denuncien la corrupció política mitjançant la implementació d’un marc normatiu de protecció a aquestes persones. Protecció de la seva intimitat i de la seva integritat física, defensa jurídica i estabilitat laboral, així com atenció psicològica i mèdica.

Contra l'acord UE i Turquia sobre els refugiats

Per últim, tots els grups presenten una proposició de denuncia contra l'acord entre la UE i Turquia en relació a les persones refugiades. Els grups demanen que es garanteixin vies d'accés a la protecció internacional legals i segures en països d'origen i trànsit i que el govern espanyol assumeixi la seva responsabilitat acceptant íntegrament les quotes de persones reubicades i reassentades que li corresponen. També reclama al Govern de la Generalitat que es garanteixi el desplegament del Pla de Protecció Internacional a Catalunya. Per la seva part Santa Perpètua manifesta que és territori d’acollida i protecció, tenint en compte les necessitats especials de les persones sol·licitants d’asil per garantir la seva vida en família i la seva integració, aplicant el Pla d’Acollida de Santa Perpètua per a les persones refugiades que arribin al nostre municipi.

Rebuig a la gestió estatal del 0,7% de l'IRPF

Tots els grups municipals van presentar una proposició de suport a les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i de rebuig a la gestió estatal dels fons procedents del 0,7% de l’IRPF. Els grups municipals rebutgen la sentència del Tribunal Suprem, del 17 de març, que desestima el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya en què reclamava la gestió dels fons procedents del 0,7% de l’IRPF per a finalitats socials; així com el nou sistema de gestió dels fons a càrrec de l’Estat que perjudica les entitats d’àmbit local i autonòmic.

Els últims anys Catalunya ha aportat el 25% de la recaptació estatal del 0,7% del IRPF per a fins socials, però només en rep el 14% en forma de programes socials que tenen lloc a Catalunya. Això significa que el conjunt d’entitats catalanes deixa de rebre aquest any un total de 26,5 milions.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes, ha rebutjat la sentència del Tribunal Suprem i afirma que suposarà que una seixantena d’entitats socials catalanes quedin excloses de la recepció de fons de l’IRPF, ja que el model actual limita la distribució d’aquests ajuts a les entitats que siguin d’àmbit estatal, deixant fora les que actuen només en l’àmbit local o autonòmic i perjudicant els usuaris que atenen.


Foto: Imatge del Ple d'abril / L'Informatiu 

 

 



0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política