hola

La Corporació, durant el Ple del mes de març, va aprovar amb els vots favorables d'ICV, PSC i PCCA, els vots contraris de la CUP i ERC i amb l'abstenció de Ciutadans la revisió de les tarifes de subministrament d'aigua potable per a l'any 2016. La tarifa d'aigua s'apujarà de mitjana 15 cèntims mensuals en alguns dels casos.

La tarifa es calcula pels trams de consum i segons va explicar el tinent d'alcalde d'Organització i Economia, Albert Ortiz, durant el Ple, la de Santa Perpètua és una de les tarifes més baixes de Catalunya. Ortiz va detallar que l'informe de CASSA expressa que cal adequar les tarifes per tal de mantenir l'equilibri entre despeses i ingressos en el seu compte d'explotació. Ortiz explicava que, després de la revisió per part dels tècnics de l'expedient presentat la revisió representa una pujada d'uns 15 cèntims mensuals per al consumidor mig.

L'aprovació d'aquest punt va generar debat entre els grups. El portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, va preguntar per l'aportació de la companyia CASSA a un fons social per a persones que no poden fer-se càrrec de la factura de l'aigua.

Sobre aquest tema, la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, va explicar que el fons per aquesta causa continua sent de 12 mil euros i que així consta a la proposta presentada al Ple.

Per la seva part, el regidor de la CUP, Salvador Alemany, va demanar que la gestió de l'aigua a Santa Perpètua sigui de caràcter municipal i no pas de gestió privada atès que l'aigua és un be public. D'aquesta manera va indicar, els beneficis es podrien destinar a altres aspectes de millora del servei o a la disminució de les tarifes.

El portaveu de Ciutadans, Joan Albalat, va trobar fora de lloc l'augment de la tarifa i va expressar que "demanem molt a la ciutadania", que ja fa l'esforç de reduir el consum de l'aigua. Albalat va considerar que l'esforç hauria de demanar-se a l'empresa concessionària.

En aquesta línia va ser també la intervenció del portaveu d'Esquerra Republicana, Pol Altayó, que va criticar la pujada de la tarifa malgrat la disminució de consum d'aigua registrada a Santa Perpètua.

Sobre aquest debat, la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, va indicar que CASSA també ha fet una reducció de despesa en subministració elèctric i en els vehicles que fan servir els treballadors per a les reparacions i va expressar que la reducció del consum d'aigua a Santa Perpètua que s'ha registrat ha estat per part del sector industrial. Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia va defensar la gestió de l'aigua que fa la companyia CASSA pel servei que ofereix i pel preu que es dona a la ciutadania i es va mostrar oberta a estudiar propostes que garanteixin l'actual servei en les mateixes condicions o millors. Isabel Garcia també va expressar que amb el servei de gestió de l'aigua "no farem passes enrere".

Precs i preguntes

Durant el punt de precs i preguntes del Ple, també es va debatre sobre la reducció d'una línia de P3 a l'escola Bernat de Mogoda per al proper curs, a preguntes dels grups de la CUP i d'ERC. El regidor d'Educació, Antonio Egea, va confirmar la situació i va mostrar la disconformitat de l'Ajuntament. El regidor va manifestar haver traslladat a la conselleria la queixa municipal. Egea també va explicar que la voluntat municipal no ha estat respectada per la Generalitat en reduir una aula de P3 a l’escola Bernat de Mogoda, però va indicar que la decisió del Departament d’Ensenyament es podria modificar, si la demanda de preinscripcions en aquest centre fos molt nombrosa.

Durant el Ple, l'oposició va demanar conèixer els motius per l'acomiadament d'una treballadora de promoció econòmica després d'haver estat readmesa per una sentència judicial. El regidor de recursos humans, Albert Ortiz, va expressar que l'acomiadament posterior a la readmissió de la treballadora s'ha fet per canvis re organitzatius al servei i amb l'acord de la treballadora en qüestió.

El grup municipal de Ciutadans va preguntar sobre el cost del parc Central en el primer any de la seva obertura a la ciutadania i relacionat amb aquest espai, la formació va demanar quina ha estat la recaptació obtinguda durant aquest mateix any. El regidor Juan Suárez es va interessar també per l'estat de l'antena de telefonia a la Florida.

El grup d'ERC  va tenir paraules de reconeixement per la primera jornada del PEC i va pregar poder comptar amb altres agents implicats a l'elaboració del Projecte educatiu de ciutat, més enllà dels educatius. En aquest cas, Jordi Umbert també va preguntar pel deute que l'empresa adjudicatària de les Carpes del CIM té amb l'ajuntament, sobre el servei d'acompanyament educatiu i altres referents a joventut i crèdits.

Per la seva part el regidor de la PCCA va tornar a demanar al govern informació relativa a un expedient de contractació tramitat per a l'adjudicació de dos vehicles elèctrics per a la neteja viària realitzat mitjançant un procediment negociat sense publicitat. El regidor d'aquest grup, Francesc Rodríguez, també va preguntar sobre l'estat de les millores que ha de tenir el Correcan. La regidora Neus Garcia va respondre sobre aquest segon tema que la font del correcan està arreglada provisionalment fins a una solució més definitiva i que l'enllumenament de la zona està en tràmit i s'espera que en breu pugui instal·lar-se.


Foto: Imatge del ple del mes de març, celebrat aquest dijous dia 31 / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política