hola

ICV de Santa Perpètua dóna suport a la manifestació contra la violència masclista que tindrà lloc el proper 7 de novembre a Madrid. La manifestació ha estat convocada per plataformes i entitats feministes d’arreu d’Espanya, partits polítics i sindicats.

Segons explica la formació ecosocialista en un comunicat, la mobilització "vol ser un punt d’inflexió en el nivell de conscienciació del conjunt de la societat respecte a la xacra social de la violència masclista i els seus efectes, i reclama un compromís més ferm de les persones, de les institucions, dels mitjans de comunicació i dels diferents partits polítics contra la violència masclista".

Per ICV de Santa Perpètua la xifra de dones i infants assassinades a mans de les seves parelles o exparelles "és intolerable en una societat democràtica: 37 dones i 8 infants assassinats durant el que portem de 2015 a Espanya, segons el Ministeri de l’Interior (s’estan investigant 4 casos més)". La formació afegeix que "els assassinats són la part més dramàtica i visible de la violència masclista, però conviuen amb tota mena de violències, algunes més visibles que altres. Són violències visibles, la violència sexual, l’assetjament laboral i sexual, la trata, la violència simbòlica, l’assetjament sexual de carrer, i la violència econòmica exercida per part de parelles o exparelles".

Entre les reivindicacions contemplades per les plataformes i entitats convocants figuren, entre d’altres, la reforma de les lleis per a que estiguin reflectides totes les formes de violència contra les dones; que es destinin els recursos suficients per implantar una veritable política de prevenció de la violència masclista a tots els nivells, i que es posin en marxa més mesures de protecció a les dones afectades i els seus fills i filles, facilitant diferents sortides que impliquin una veritable recuperació vital, econòmica i social.


Foto: Imatge del cartell de la convocatòria de la mobilització / ICV

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política