hola

Ciutadans, amb 3.804 vots, ha estat la formació guanyadora a Santa Perpètua de les eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades ahir diumenge 27 de setembre. Junts pel Sí, amb 3.583 vots, ha estat la segona força amb més suport electoral, mentre que el PSC, amb 2.116 sufragis, ha estat la tercera. Catalunya sí que es pot ha obtingut 2.087 vots, el PP 1.199, la CUP 900, mentre que Unió ha aconseguit 226 sufragis, el PACMA 155 i Recortes Cero – Els Verds 80.

Ciutadans ha obtingut el seu màxim resultat en uns comicis a Santa Perpètua i ha estat la força més votada a tots els col·legis electorals del municipi, a excepció del Centre Cívic El Vapor i el Casal d'Avis, on Junts pel Sí ha assolit més sufragis. A les darreres eleccions municipals, C's va aconseguir 997 vots, mentre que a les autonòmiques de 2012 va obtenir 1.431.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Joan Albalat, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats assolits per la seva formació al municipi i ha reconegut que quan el número 10 de la llista, Joan Garcia, en la seva visita al municipi va augurar millors resultats que a les municipals, els va semblar “massa animós, però la gent ha optat per una formació que vol unificar i remodelar la política”. Sobre la participació ha destacat que “la societat s'ha donat compte que ens hi juguem molt”.

Aquestes eleccions autonòmiques s'han caracteritzat per l'elevada participació. Ahir a Santa Perpètua van exercir el seu dret al vot un total de 14.289 persones, un 78,06% de l'electorat. Aquesta xifra suposa un increment de gairebé 12 punts respecte dels darrers comicis del 2012, quan es va registrar un 66,83% i van votar 11.974 perpetuencs.

La jornada electoral va transcórrer amb normalitat i en alguns col·legis es van registrar cues per l'alta participació de ciutadania. En els avanços de la una del migdia i de les sis de la tarda, ja s'apuntava un increment important de la participació. A les 13 hores, havien votat 6.656 perpetuencs, un 36,36% del cens i 9,54 punts per sobre de 2012; i a les 18 hores ho havien fet 11.473 electors, un 62,68% i 9,06 punts per sobre que a la mateixa hora del 2012.

Podeu descarregar l'arxiu pdf amb els resultats per meses electorals.

Valoracions dels representants de les candidatures

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Jordi Umbert, afirma que estan molt satisfets pels vots obtinguts per Junts pel Sí, tot i quedar com a segona força i s'ha mostrar sorprès dels resultats de Ciutadans a Santa Perpètua. Umbert ha comentat que Junts pel sí i la CUP han assolit a Santa Perpètua més vots que en la consulta del 9N i ha qualificat de molt positiva la participació registrada ahir. 

El PSC ha assolit a Santa Perpètua 265 vots més que a les anteriors autonòmiques. En total 2.116 sufragis. La regidora del PSC, Carmen Garrido, s'ha mostrat molt contenta “perquè durant la campanya molts col·locaven el PSC a la UCI” i ha considerat que la participació ha estat “històrica”

ICV concorria en la coalició Catalunya sí que es pot. L'alcaldessa Isabel Garcia, ha manifestat que la ciutadania no ha votat en clau de nou govern autonòmic sinó en clau de independència sí o no; i ha destacat que “la participació ha estat molt bona i moltes persones que havien optat altres cops per l'abstenció s'han mobilitzat” i espera que continuï aquesta implicació per properes eleccions. 

Pel que fa al PP, que no té representació municipal, ha estat impossible contactar amb el candidat a les darreres municipals  

La CUP està molt contenta dels seus resultats a Santa Perpètua ja que gairebé triplicat el nombre de vots respecte al 2012 llavors va obtenir 361, i ahir 900. El coordinador del nucli de CUP Santa Perpètua, Guillermo Almansa, ha destacat que la tendència continua sent de creixement en els seus quatre anys d'existència i s'ha mostrat disgustat amb el triomf de Ciutadans a Santa Perpètua.  Sobre la participació, Almansa afirma que ha quedat clar que la ciutadania volia votar i vol ser escoltada.

 


Foto: Electors al Centre Cívic El Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política