hola

El nou govern local presentarà al ple ordinari d'avui un pla d'actuacions prioritàries per fer front a necessitats de la ciutadania derivades de la situació de crisi econòmica que inclou accions de caire social i ocupacional. El pla incorpora mesures per un import d'1.050.000 euros.

Uns 200.000 euros seran per a accions socials i 850.000 euros per invertir en cinc accions a desenvolupar mitjançant un pla d'ocupació que permetrà inicialment la contractació de quinze persones aturades que no estiguin cobrant la prestació d'atur. Amb aquestes mesures, l'Ajuntament vol alleujar temporalment les dificultats laborals i socials per les quals passen moltes famílies. 

La proposta pretén aprovar un pla social per a famílies sense recursos econòmics per un import de 200.000 euros per al programa de suport a la gent gran, el d'aliments per a persones sense recursos, d'ajuda i suport en situacions d'emergència o dificultat habitacional i d'ajuda per al manteniment dels subministraments bàsics de la llar. La proposta inclou també la creació d'un nou programa de suport a la infància amb nous serveis com el d'intervenció socioeducativa per a infants i adolescents, de reforç escolar i de suport a l'estudi. 

La regidora de Benestar Social i Atenció a les persones, Ana Bajo, ha explicat que el nou servei d'intervenció socioeducativa inclou infants de 0 a 18 anys i a les seves famílies ja que inclou el treball global i que pugi atendre el gruix de persones amb risc social per reconduir-les i que puguin sortir del programa. Bajo afirma que és diferent a l'anterior servei conegut popularment com Centre Obert. Aquest nou servei d'intervenció socioeducativa es durà a terme als baixos de l'edifici dels pisos de la Gent Gran, situat a l'avinguda de Jacint Verdaguer.  

El pla d'actuacions prioritàries per fer front a necessitats de la ciutadania derivades de la situació de crisi econòmica preveu també destinar un total de 850.000 euros per invertir en cinc accions a desenvolupar mitjançant un pla d'ocupació que permetrà inicialment la contractació de quinze persones aturades que no cobrin prestació d'atur. L'Ajuntament oferirà un contracte laboral temporal de tres mesos prorrogables, depenent de l'actuació. La regidora de Benestar Social, Ana Bajo, ha avançat que la idea és traslladar a un dels locals dels pisos de lloguer de joves el magatzem municipal d'aliments i el rober de Càritas.
En l'altre local, quan estigui preparat, s'ubicarà la Regidoria de Serveis Socials i el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). Ana Bajo afirma que l'atenció al ciutadà serà millor, amb més intimitat i més segura que ara mateix per a usuaris i per a treballadors.  

Una altra de les actuacions que realitzaran els contractats serà la construcció de l'aula d'educació viària i ambiental, que s'ubicarà al parc Central, i es continuarà amb les obres a la via pública que pretenen eliminar barreres arquitectòniques. Les actuacions també se centraran en les obres d'adequació de l'espai on es troba ubicada la caldera a l'edifici del Vapor en una primera fase. 

El pla d'actuacions prioritàries per fer front a necessitats de la ciutadania derivades de la situació de crisi econòmica serà el punt més destacat de l'ordre del dia del ple de juliol que celebra la Corporació Local aquesta tarda. Altres punts són la separació de l'Ajuntament del consorci de la televisió digital TDT i l'aprovació de les festes locals de 2016.


Nota: Ple de la Corporació celebrat el 29 de juny de 2015 / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

ERC rebutja la sentència d'inhabilitació de Quim Torra
05 Oct 2020 11:06 - RedaccióERC rebutja la sentència d'inhabilitació de Quim Torra

Esquerra Republicana ha manifestat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem d’inhabilitació [ ... ]

Política
Santa Perpètua en Comú fa una desena de propostes al Pressupost de l'Estat
30 Set 2020 11:39 - RedaccióSanta Perpètua en Comú fa una desena de propostes al Pressupost de l'Estat

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha fet arribar al grup parlamentari federal d’Unidas Podemos deu aportacions [ ... ]

Política
El Ple reclama millores en sanitat i el dret a l'educació en igualtat d'oportunitats
25 Set 2020 12:33 - RedaccióEl Ple reclama millores en sanitat i el dret a l'educació en igualtat d'oportunitats

El Ple de la Corporació Local va aprovar en la sessió de setembre una proposició en la qual s'exigeix [ ... ]

Política