hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ERC no entrarà al govern local el proper mandat en no assolir un acord amb Iniciativa per Catalunya Verds, la llista més votada a Santa Perpètua el 24 de maig. La formació ha fet públic el seu posicionament a una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a la seu d'ERC i a la qual han assistit els quatre regidors electes i la presidenta de la secció local d'Esquerra, Rosa Rovira.

La coalició d'ERC-MES Moviment d'esquerres ha explicat que les negociacions amb ICV s'han trencat perquè no s'ha assolit un acord en l'àmbit «del model territorial i del desenvolupament industrial». ERC ha manifestat que «la predisposició de la nostra coalició era treballar amb diàleg i consens aquests temes sempre que la nostra veu estigués representada dins aquest àmbit del govern» però «no s'ha assolit l'acord en aquest aspecte clau». La formació ha informat que han tingut lloc quatre reunions per arribar a un pacte. 

ERC ha manifestat que, malgrat que les negociacions estan aturades, la predisposició és «reprendre-les» si ICV accepta que ERC tingui «veu i representació directa en l'àrea de territori».

La formació també ha expressat la seva «decepció» en no assolir l'acord perquè després dels resultats obtinguts a les municipals «vàrem prendre la decisió de fer un pas endavant per formar govern i intentar dur a terme el nostre programa electoral». Tanmateix han lamentat la manca d'acord perquè hagués permès «impulsar el procés nacional i reforçar les eleccions del proper 27 de setembre».

Tot i que les formacions no han arribat a un acord de govern, ERC ha destacat que «el procés de negociació ha estat molt positiu malgrat les discrepàncies històriques que han separat les nostres formacions polítiques a nivell local».

El cap de llista de la formació, Pol Altayó, ha indicat que la seva formació no s'oposarà a la investidura d'Isabel Garcia com a alcaldessa al ple de constitució del nou consistori aquest dissabte perquè entenen que la d'ICV «ha estat la llista més votada a Santa Perpètua» i «seria absurd votar en contra».

ERC també ha defensat que l'oposició del grup municipal serà la de «construir» i la «de fer propostes». La formació també ha expressat que mantindrà el contacte amb la gent, escoltant el carrer i traslladant la seva veu a l'Ajuntament.

El cap de llista de la formació creu que l'electorat d'ERC-MES Moviment d'Esquerres entendrà la decisió de no entrar al govern perquè el grup «ha treballat molt per un model territorial diferent al que s'ha desenvolupat i, el que no podíem fer és fer concessions en tots els àmbits que nosaltres enteníem com a claus».


Foto: La roda de premsa ha tingut lloc a la seu d'ERC aquest dijous amb la presència dels quatre regidors electes i de la presidenta de la formació / L'Informatiu

Altres notícies

El Ple aprova les taxes i els impostos municipals del 2017
26 Oct 2016 14:17 - RedaccióEl Ple aprova les taxes i els impostos municipals del 2017

Les ordenances municipals de 2017 mantenen la línia de contenció de la pressió fiscal sobre la ciutadania [ ... ]

El regidor Antonio Egea forma part d'una delegació del PSC que reivindica a la UE nous ajuts per als municipis
28 Oct 2016 15:14 - RedaccióEl regidor Antonio Egea forma part d'una delegació del PSC que reivindica a la UE nous ajuts per als municipis

Alcaldes i regidors del PSC han denunciat a Brussel·les les “dificultats” que pateixen per [ ... ]

PxC demana a l'Ajuntament informació sobre les antenes de telefonia mòbil
02 Nov 2016 12:23 - RedaccióPxC demana a l'Ajuntament informació sobre les antenes de telefonia mòbil

Plataforma per Catalunya (PxC) ha demanat a l’Ajuntament de Santa Perpètua informació sobre les [ ... ]