hola

Les eleccions municipals celebrades aquest diumenge 24 de maig han deixat una corporació local renovada amb dos partits nous en la seva composició i la desaparició de dues formacions històriques. El guanyador en aquests comicis electorals ha estat ICV-E que ha obtingut 10 regidors, n'ha guanyat tres edils respecte el mandat anterior. Pel que fa als vots totals, ICV-E ha aconseguit 791 paperetes més que al 2011.

ERC-MES-AM s'ha recuperat dels resultats de 2011, quan va perdre uns 600 vots, ha doblat el nombre de regidors i de vots i s'ha situat com a segona força política amb 4 regidors. En els comicis d'aquest diumenge ERC ha sumat 701 vots més.

L'ascens d'ERC ha relegat el PSC a la tercera posició. Els socialistes han perdut 794 vots respecte els comicis municipals anteriors i han passat de cinc regidors a tres en el proper mandat. És la formació que més vots ha perdut al municipi. 

Ciutadans pot dir que a la tercera ha estat la vençuda ja que en aquesta tercera temptativa ha assolit representació i han estat dos edils. Respecte al 2011 C's ha augmentat en 829 vots. Ha estat la formació que més vots ha guanyat. 

La CUP també ha aconseguit representació en la segona ocasió que s'hi presentava. Ha estat la cinquena força amb més vots de les sis que formaran la nova corporació. Ha augmentat en 291 vots respecte els comicis anteriors que li ha suposat un 6,34% del vots emesos ahir i tenir un regidor.

La sisena formació a la Corporació local serà PCCA. Aquest partit polític, que en aquest mandat a format part del Govern Municipal, ha perdut 32 vots respecte els anteriors comicis, però conserva un regidor.

Pel que fa a la resta de candidatures, eren onze les formacions que concorrien, MÉSxSPM i RPS ho feien per primer cop. No obstant això, la gran sorpresa de la jornada electoral perpetuenca han estat els resultats de CiU i PP que han quedat fora de l'Ajuntament. CiU ha estat el segon partit que ha perdut més vots després del PSC, 689 menys i el PP també va registrar 485 vots menys que als comicis anteriors. També va rebre menys suports PxC, 136 paperetes menys que al 2011 quan va aconseguir un representant. En aquesta ocasió ha quedat fora de la Corporació.

La participació ahir va ser del 55,69%, en xifres globals 10.189 electors que van exercir el seu dret al vot. Comparada amb el 2011, 3 punts percentuals més.


Foto: la jornada electoral es va desenvolupar sense cap incident i amb total normalitat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP considera que el Pla de Mobilitat del Vallès accentuarà els problemes ambientals
29 Jun 2020 11:44 - RedaccióLa CUP considera que el Pla de Mobilitat del Vallès accentuarà els problemes ambientals

El Pla de Mobilitat del Vallès no donarà resposta a les necessitats de la comarca, en un escenari [ ... ]

Política
El Ple aprova una modificació de crèdit de més de 250.000 euros vinculada al Pla de Xoc contra la Covid-19
26 Jun 2020 12:30 - RedaccióEl Ple aprova una modificació de crèdit de més de 250.000 euros vinculada al Pla de Xoc contra la Covid-19


El Ple del mes de juny ha aprovat per unanimitat un expedient de modificació de crèdit extraordinari [ ... ]

Política
Pere García:
09 Jun 2020 11:15 - RedaccióPere García:"La Generalitat ha de situar l'Educació al centre del seu Pla de Xoc"

El tinent d’alcalde de Ciutadania i Serveis a les Persones i regidor d’Educació de Santa Perpètua, [ ... ]

Política