hola

CorrupcióActualitat - Política

El periodista Rafael Burgos va presentar divendres al vespre el seu llibre Crema Catalana. Amiguismo, corrupción y otras miserias i va oferir la xerrada Els Pujol, una metàfora, on va parlar sobre la corrupció a Catalunya. El periodista va ser convidat per la Plataforma Cívica Ciutadans a l'Ajuntament (PCCA).

L'autor va explicar que va escollir el títol de crema catalana "per la metàfora del sucre cremat que es posa a sobre del postre, que seria com la crosta de totes aquestes elits econòmiques i financeres, amb la connivència política, que frenen determinats tipus de polítiques més socials". Va comentar que el llibre conté un capítol especial sobre Pujol i la seva família.

El passat 9 de desembre es va celebrar el dia internacional contra la corrupció. Rafa Burgos va explicar que "hi ha molts casos de corrupció i que estem molts saturats" però va explicar que "tenim una justícia que no té mitjans i va molt lenta" i va afegir que encara s'ha de fer molta "pedagogia" per que hi ha gent que encara és comprensible amb aquests casos i no veu malament evitar pagar impostos o afavorir familiars.

Rafa Burgos va explicar que ha estat complicar escriure el llibre i publicar-lo i que precisament dedica un capítol als grans grups de comunicació sota el títol La Voz de su amo. L'autor va estar acompanyat d'Albert Verdugo, membre de Via Barcelona que ha dissenyat una ruta de la corrupció per Barcelona.

Plataforma Cívica va organitzar aquesta conferència amb el títol Els Pujol, una metàfora, on va fer un repàs documentat de una bona part de la trama de corrupció que envolta Catalunya. A la conferència es va projectar també el tràiler del documental Corrupció, organisme nociu. Amb aquesta conferència, segons PCCA, vol donar a conèixer l'entramat de corrupció, de mans d'experts, en aquesta ocasió, amb el periodista Rafa Burgos. La formació en un comunicat ha mostrat la "satisfacció de poder portar un periodista de la talla de Rafa Burgos, al nostre municipi, i la nostra intenció es continuar treballant amb ell, i amb la productora del documental que es presentarà al 2015".

Foto: acte al centre cívic el Vapor a càrrec de Rafa Burgos i organitzat per la PCCA / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política