hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Actualitat - Política

El Partit comunista del poble de Catalunya (PCPC) ha expressat en un comunicat que "el procés participatiu impulsat per la Generalitat i pel Pacte Nacional pel Dret a decidir, ha estat una altra mobilització massiva de la societat catalana". Per al PCPC, "el 3% de vots nuls s'entenen en clau de protesta, tal i com ha defensat el PCPC".

Segons explica aquesta formació, la resposta del Govern Central, "és insistir a ignorar la qüestió i amenaçar amb accions repressives". Per al PCPC, la perspectiva d'un pacte d'Estat i d'una consulta pactada amb l'estat de caràcter vinculant és "difícil (...) i aquesta situació ens porta amb molta probabilitat a unes eleccions anticipades a principis del 2015".

Pe al Partit Comunista del Poble de Catalunya, la situació que es viu no es pot entendre sense "un profund anàlisis de l'estructura de classes a Espanya i a Catalunya, de la crisis del capitalisme i del procés de construcció europea".

El PCPC explica que a la seva darrera conferència sobre la Qüestió Nacional Catalana es va exposar que "la crisis del capitalisme ha tingut expressions profundes en diversos àmbits de l'Estat. L'abdicació del rei a favor del seu fill, la crisis del sistema de partits, l'aparició de noves formes de la socialdemocràcia i l'oportunisme-reformisme, són expressions del que diem Segona transició espanyola".

Per al PCP, a Catalunya aquesta Segona transició de la qual es parla, ve determinada "per una ofensiva de les principals forces polítiques nacionals, que situen la perspectiva de la creació d'un Estat català dins de les estructures imperialistes de la UE"

Des de el PCPC expressen "tenir clar" que "cap pacte amb la burgesia catalana ens portarà a cap avenç de les posicions de la classe obrera i capes populars catalanes" i que "obrir un període constituent sota l'hegemonia política i social de la burgesia mai serà la clau de les posicions de la classe obrera". Per aquesta formació, "l'experiència la vam tenir al 1978, on nombroses forces d'esquerres i revolucionàries es van subordinar al projecte de la burgesia afirmant que representaria un avenç en clau democràtica".

El Partit Comunista del poble de Catalunya afirma que el poble català "té dret a decidir lliurement sobre el seu futur, a decidir si vol ser independent". Per als comunistes, "no podem demanar a la classe obrera que segueixi el projecte de la nostra classe antagònica. Per això treballem i lluitem en l'acumulació de forces del Frente Obrero y Popular por el Socialismo, única manera d'aconseguir la llibertat i l'autodeterminació de Catalunya".

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple del mes de juny debat avui una proposta sobre Gallecs
27 Jun 2017 12:51 - RedaccióEl Ple del mes de juny debat avui una proposta sobre Gallecs

El ple ordinari del mes de juny s'avança a avui a les 18 hores de manera excepcional. Un total d'onze [ ... ]

L'Ajuntament tanca el Pressupost de 2016 amb un romanent de tresoreria de 9,3 milions d'euros
28 Jun 2017 13:21 - RedaccióL'Ajuntament tanca el Pressupost de 2016 amb un romanent de tresoreria de 9,3 milions d'euros

L'Ajuntament de Santa Perpètua va tancar l'any 2016 amb un romanent de tresoreria per a la despesa [ ... ]

El Consell Comarcal presenta una nova eina per mobilitzar habitatges buits per a usos socials
28 Jun 2017 13:44 - RedaccióEl Consell Comarcal presenta una nova eina per mobilitzar habitatges buits per a usos socials

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat a disposició dels Ajuntaments un dictamen jurídic [ ... ]