hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

PleActualitat - Política

L'Ajuntament dedicarà 151 mil euros a la creació de nous Plans d'ocupació. La Corporació Local va aprovar una modificació de crèdits entre partides del programa de barris per possibilitar més d'una desena de nous plans d'ocupació relacionats amb la millora del barri de Can Folguera. Aquest va ser un del punts aprovats ahir en la sessió ordinària del mes de setembre. L'acord va comptar amb els vots favorables dels grups municipals d'ICV-EUiA, CiU, PCCA, PSC i la regidora no adscrita i les abstencions d'ERC, PP i PxC. ERC va argumentar la seva abstenció pel fet que provenia d'un pressupost que no havien vot a favor però que estava d'acord amb l'ús que se li volia donar a la partida.

 

El portaveu del PSC, Manuel Ruiz, va insinuar que aquesta modificació respon a motius electoralistes tot i que l'objectiu sigui la creació d'ocupació a la qual cosa el regidor d'Hisenda, Manel Llord, va expressar que l'objectiu és continuar fent les mateixes polítiques de generació d'ocupació desenvolupades durant el mandat.

Durant la sessió ordinària d'aquest dijous també es va aprovar definitivament el compte general de l'exercici 2013 que es va tancar amb un romanent de tresoreria de 7,4 milions d'euros. Sobre el resultat dels controls de la Llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera del segon trimestre de 2014, Llord va afirmar que es compleix amb els objectius.

El ple va aprovar dues proposicions.

Per unanimitat, la Corporació local exigirà al govern de la Generalitat un increment pressupostari que permeti l'accés immediat a beca de menjador escolar dels infants actualment en "llista d'espera" i dels pendents que tanquin el seu expedient acreditant el compliment dels criteris establerts en la convocatòria. Es recorda que l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, malgrat no tenir responsabilitats competencials al respecte, està fent aportacions econòmiques substancials durant el curs escolar i que es complementa per cobrir necessitats en períodes no lectius, com han estat els 17.900 euros d'aquest estiu.

També el Ple va aprovar una proposició per una elecció democràtica dels alcaldes i de rebuig de la reforma anunciada pel PP de la Llei de Règim Electoral Ggeneral. El PP ha fet aquest anunci amb la intenció de garantir que l'alcalde sigui el de la llista més votada. Això, segons diu el text, portaria a la paradoxa que podrien ostentar l'alcaldia, regidors que haguessin obtingut menys del 20% dels vots i, per tant, no comptarien amb el suport de més del 80% de la ciutadania. A més es subratlla que el vot es diposita en favor d'una candidatura no exclusivament en el seu cap de llista. I recorda que és el Ple qui escull amb els vots dels regidors qui serà l'alcalde o alcaldessa.

Per això, l'Ajuntament rebutja l'atribució de qualsevol prima de representació per regidors a la llista més votada, per vulnerar els principis de proporcionalitat i vot igual establerts constitucionalment; també està en desacord amb l'atribució de l'alcaldia a la llista més votada, quan no tingui el suport de la majoria dels regidors elegits en vot igual mitjançant un sistema proporcional i constituït en el Ple de l'Ajuntament. I rebutja també la constitució del Ple Municipal per regidors que no hagin estat escollits en el mateix acte electoral mitjançant sufragi universal, igual, lliure, directe i secret, tal com estableix l'art. 140 de la Constitució Espanyola.

Aquesta proposició va comptar amb 18 vots a favor d'ICV-EUiA, CiU, PCCA, ERC, PSC i la regidora no adscrita, 2 vots en contra del PP i l'abstenció de PxC.

Foto: imatge d'un moment del ple municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada Ester Capella afirma que el 155 ha provocat una usurpació de les institucions catalanes
29 Gen 2018 13:13 - RedaccióLa diputada Ester Capella afirma que el 155 ha provocat una usurpació de les institucions catalanes

La diputada d'Esquerra Ester Capella va participar aquest diumenge en un acte organitzat pel Comitè [ ... ]

El Ple debat aquest vespre el pressupost municipal d'aquest exercici que puja a 32,5 milions
31 Gen 2018 10:38 - RedaccióEl Ple debat aquest vespre el pressupost municipal d'aquest exercici que puja a 32,5 milions

La Corporació Local celebrarà aquesta tarda un dels plens més importants de l'any ja que tractarà [ ... ]

El pressupost municipal de 2018 s'incrementa un 4% en relació a l'exercici anterior
01 febrer 2018 11:35 - RedaccióEl pressupost municipal de 2018 s'incrementa un 4% en relació a l'exercici anterior

El pressupost ordinari de l’Ajuntament de Santa Perpètua per a aquest any 2018 és de 32,5 milions [ ... ]