hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Actualitat - Actualitat

La Corporació Local celebrarà aquest dijous la sessió ordinària del mes de setembre en la qual preveu aprovar el compte general de l'exercici 2013. També donarà compte del resultat dels controls de la Llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera pel que fa al segon trimestre de 2014 i s'aprovarà una modificació de crèdits. Aquests són els punts principals de l'ordre del dia que inclou també dues proposicions presentades pels grups municipals. Una per sol·licitar a la Generalitat que garanteixi beques de menjador a tots els infants del municipi que compleixin les condicions de la convocatòria i una altra de rebuig a la reforma anunciada pel Partit Popular al mètode d'elecció de regidors i alcaldes.

El PP ha anunciat la possibilitat d'una reforma de la Llei de Règim Electoral general per tal de garantir que l'alcalde sigui el de la llista més votada. Això, segons diu la proposició, portaria a la paradoxa que podrien ostentar l'alcaldia, regidors que haguessin obtingut menys del 20% dels vots i, per tant, no comptarien amb el suport de més del 80% de la ciutadania. A més subratlla el text que el vot es diposita en favor d'una candidatura no exclusivament en el seu cap de llista. I recorda que és el Ple qui escull amb els vots dels regidors qui serà l'alcalde o alcaldessa.

Per això, la proposició rebutja l'atribució de qualsevol prima de representació per regidors a la llista més votada, per vulnerar els principis de proporcionalitat i vot igual establerts constitucionalment; també està en desacord amb l'atribució de l'alcaldia a la llista més votada, quan no tingui el suport de la majoria dels regidors elegits en vot igual mitjançant un sistema proporcional i constituït en el Ple de l'Ajuntament. I rebutja també la constitució del Ple Municipal per regidors que no hagin estat escollits en el mateix acte electoral mitjançant sufragi universal, igual, lliure, directe i secret, tal com estableix l'art. 140 de la Constitució Espanyola.

Sobre l'altre proposició, la Corporació local exigirà al govern de la Generalitat un increment pressupostari que permeti l'accés immediat a beca dels infants actualment en "llista d'espera" i dels pendents que tanquin el seu expedient acreditant el compliment dels criteris establerts en la convocatòria. La proposta recorda que l'Ajuntament de Santa perpètua de Mogoda, malgrat no tenir responsabilitats competencials al respecte, està fent aportacions econòmiques substancials durant el curs escolar i que es complementa per cobrir necessitats en períodes no lectius, com els 17.900 euros d'aquest estiu.

El Ple ordinari del mes de setembre començarà a les 19 hores i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua.

0
0
0
s2smodern

Altres notícies

La CUP de Santa Perpètua convoca una concentració en suport al regidor Joan Coma
27 Des 2016 13:59 - RedaccióLa CUP de Santa Perpètua convoca una concentració en suport al regidor Joan Coma

La CUP de Santa Perpètua ha realitzat una convocatòria de suport al regidor de la CUP de Vic Joan [ ... ]

Una cinquantena de persones es concentren en suport al regidor de Vic Joan Coma
28 Des 2016 11:43 - RedaccióUna cinquantena de persones es concentren en suport al regidor de Vic Joan Coma

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de la Vila, davant de l'Ajuntament, per [ ... ]

ERC proposa la regeneració del teixit urbà de la zona del Mercat Municipal i el seu entorn
11 Gen 2017 14:50 - RedaccióERC proposa la regeneració del teixit urbà de la zona del Mercat Municipal i el seu entorn

ERC-MES proposa la transformació urbana de l’entorn del Mercat Municipal amb quatre actuacions i [ ... ]