hola

Actualitat - Ple

El ple de la Corporació de Santa Perpètua aprovarà aquest dijous una proposició que reclama un estudi per dissenyar un pla de protecció i tutela per la gent gran del municipi. Aquest estudi pretén desenvolupar un pla d'assessorament efectiu a les persones de més edat que contempli tasques d'acompanyament, assessoria i, si s'escau, mediació entre la gent gran i les empreses subministradores de serveis. La proposta també demana que l'Ajuntament actuï com a suport dels drets dels seus ciutadans exigint a les empreses subministradores de serveis que operen a la ciutat un codi de bones pràctiques, sobretot i especialment en l'actuació comercial amb les persones de més edat.

La proposició municipal afirma que històricament Santa Perpètua ha estat una ciutat pionera pel que fa al servei que des del seu Ajuntament es presta a les persones majors de 65 anys i considera necessari avançar en aquesta línia establint un servei d'assessorament i tutela que pugui aconsellar els més grans de la nostra societat a l'hora que el consistori intercedeixi amb les companyies subministradores per tal de garantir que les persones de més edat no siguin una presa fàcil davant d'activitats comercials poc ètiques. La moció alerta que "són nombroses les ocasions en les que diferents empreses de subministrament (elèctrics, energètics, de telefonia, etc) recorren a les persones de més edat com a venda fàcil de molts serveis que en moltes ocasiones no necessiten".

Aquest serà un dels punts més destacats de la sessió plenària ordinària del mes de juliol en que també s'aprovarà una proposició per exigir el retorn íntegre dels "Papers de Salamanca". La proposta també sol·licita a l'Estat el retorn de tots els documents espoliats a Santa Perpètua i dipositats encara a l'arxiu de Salamanca, permetent la microfilmació dels mateixos si això es creu convenient però reclamant el dipòsit i titularitat d'aquest documents.

L'ordre del dia del ple presenta altres sis punts on destaca la modificació del conveni col·lectiu relatiu als horaris laborals dels treballadors de brigades especials i donar compte dels informes sobre morositat de l'Ajuntament. A data 30 de juny el consistori té 251 Obligacions Reconegudes pendents de pagament i per un import total de gairebé 300.000 euros. A més consten factures per un import total de 6.000 euros, sense que s' hagi tramitat el corresponent expedient de reconeixement d' obligacions.

La sessió plenària començarà a les set de la tarda i es retransmetrà per Ràdio Santa Perpètua.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política