hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ple AjuntamentAjuntament - Ple Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua va aprovar el 8 de juliol una modificació de crèdits que permetrà complementar i reestructurar el programa d'inversions municipal que s'està portant a terme així com el seu finançament, segons ha destacat el tinent d'alcalde de l'àrea d'Economia i Organització, Manel Llord. El programa de la Llei de barris es troba en la seva última anualitat, i "es proposta d'aquest Govern esgotat totes les seves possibilitats", segons ha detallat Llord. La proposta ha comptat amb el vot favorable dels grups municipals d'ICV-EUiA, CiU, PCCA i PSC i la regidora no adscrita i les abstencions del PP, ERC i PxC.

Les actuacions més destacades per import i per modificació realitzada són la urbanització del Parc Central Fase II dotat finalment amb 2.309.872,99 euros, que recull el finançament de la Generalitat (Llei de barris) i Incasòl; el Centre de Formació Ocupacional Can Soldevila amb 1.228.554,70, amb finançament de Generalitat (Llei de barris), Incasòl i Diputació de Barcelona; i el nou aparcament de vehicles a Can Folguera, que es construirà a l'actual pàrquing de camions que es realitzarà amb el finançament de nou adjudicatari i Llei de Barris. Llord ha destacat que "a cap d'aquestes tres actuacions s'assignen recursos propis"

El nou programa d'inversions contempla també la rehabilitació d' edificis que es dota amb 183.000 euros, execucions subsidiàries (rehabilitació d'edificis, amb 500.000 euros, per atendre les obres de rehabilitació dels comercials de Can Folguera i el pàrquing subterrani, per tal de corregir les patologies que presenten aquests edificis). El programa de suport al comerç en Can Folguera està dotat amb 17.000 euros i es doten 17.000 euros més per a comerços d'altres barris de la localitat. També destaca el Programa de Millora Social i ocupabilitat dotat amb 117.000 euros, i la dotació per mobiliari i equips de Promoció Econòmica amb 167.000 completen les modificacions més destacades del Pla de Barris, que totalitza un import de 4.986.199,15 euros.

Altres inversions que es preveuen són redacció del projecte de la nova comissaria de la Policia Local (61.000 euros), manteniment i adequació d'escoles (70.000) millora de l'accessibilitat de les voreres de la Florida (120.000 amb una dotació final de 220.000 euros) , jocs infantils (50.000), asfaltat de carrers (50.000) i millores medi natural (40.000 amb una inversió final de 80.000 euros),

També s'ha dotat algunes partides de despeses ordinàries amb l'objectiu "d'atendre necessitats urgents com es la subvenció per al Casal d'Estiu amb 9.600 euros, per tal de donar cobertura a famílies sense els recursos necessaris, i d'aquesta manera garantir també els àpats durant el mes de juliol a diversos infants", segons va destacar Manel Llord. El regidor va expressar que es podria plantejar un programa d'inversions "més ambiciós, però que cal mantenir els criteris de prudència necessaris per fer que la situació econòmica i financera no es torni a capgirar una vegada aquest Ajuntament ha aconseguit sortir del Pla d' Ajust".

La regidora no adscrita, María Ángeles Sánchez, va expressar el seu suport a la modificació de crèdits per complementar la Llei de barris i per contemplar també ajudes socials.

El regidor d'Esquerra Jordi Vinyals va manifestar que la Llei de barris és "una eina important per endreçar el barri" i va demanar que els serveis, del capítol 2, subvencionats ara per aquest programa es mantinguin i es dotin pressupostàriament. Llord va informar que la intenció és continuar amb els serveis.

El portaveu socialista, Manuel Ruiz, va donar suport a la modificació de crèdits i va destacar la partida destinada a millorar les escoles.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va expressar que el punt aprovat "és una mostra més de la voluntat de la Corporació de fer de la dificultat, virtut en aquests moments tant complicats, sobretot quan no es disposen dels recursos necessaris".

0
0
0
s2smodern

Altres notícies

La Corporació demana incorporar formació en Igualtat al currículum escolar
25 Nov 2016 11:24 - RedaccióLa Corporació demana incorporar formació en Igualtat al currículum escolar

El Ple de novembre va aprovar ahir el Manifest de Santa Perpètua contra la violència masclista, que [ ... ]

El delegat del Govern de la Generalitat s'interessa per diversos projectes i les reivindicacions del municipi
25 Nov 2016 15:24 - RedaccióEl delegat del Govern de la Generalitat s'interessa per diversos projectes i les reivindicacions del municipi

El delegat del govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, ha realitzat aquest matí una visita institucional [ ... ]

El congrés nacional del PP comptarà amb vuit compromissaris de la comarca
28 Nov 2016 18:35 - RedaccióEl congrés nacional del PP comptarà amb vuit compromissaris de la comarca

El Vallès Occidental comptarà amb vuit compromissaris en el proper congrés nacional del Partit Popular [ ... ]