hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'alcaldessa de Santa PerpètuaAjuntament - Alcaldia

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha manifestat que sempre ha tingut "el convenciment d'haver actuat d'acord amb la legalitat" i ha afegit que "mai ni la Secretaria General de la Federació de Municipis ni els serveis jurídics de l'entitat han fet cap advertiment que el cobrament de percepcions econòmiques pogués ser contrari a l'ordenament". Isabel Garcia és una dels 44 alcaldes i alcaldesses de Catalunya investigats pel jutge del cas Mercuri arrel de la imputació de l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, que també va ser president de la FMC. L'alcaldessa també ha sol·licitat a l'entitat federalista que reconegui que jurídicament no ha fet bé la seva feina i que es prenguin les mesures oportunes per aclarir la situació que ha posat sota sospita a tots els alcaldes i alcaldesses membres del Comitè Executiu de la FMC. L'alcaldessa ha indicat que l'objectiu de la revisió de les decisions ha de ser determinar quina és la correcta actuació de la FMC exigint el retorn de les percepcions econòmiques, en el cas que algun alcalde o alcaldessa les hagi rebut incorrectament. Isabel Garcia ha manifestat la seva voluntat de retornar cautelarment les assignacions rebudes fins que s'aclareixi la situació. L'alcaldessa he enviat un comunicat a tots els treballadors municipals explicant la situació i aquesta tarda donarà explicacions als militants i amics d'ICV, en una trobada a la seu de la formació, a les set de la tarda.

 

L'alcaldessa Isabel Garcia ha explicat que va cobrar des d'octubre de 2011 a desembre de 2012, un total de 236 euros mensuals com a assignació per les seves responsabilitats com a presidenta de la Comissió de Benestar i Acció Social i en la comissió executiva de la FMC. Garcia ha puntualitzat que quan els serveis jurídics de la Federació van informar que una llei impedia a partir de l'1 de gener de 2013 pagar aquestes assignacions i que s'haurien de passar a dietes, va decidir continuar amb les seves responsabilitats sense rebre cap compensació econòmica. "Fruit d'un canvi a la legislació, se'ns explica que a partir del gener de 2013 aquesta assignació es passaria a cobrar per dietes, de manera que tothom que passés dietes, com ara desplaçaments o dinars que són fruit de la dedicació, després les havia de justificar. Jo en aquell moment, a l'igual que molts altres alcaldes i alcaldesses, vaig dir que exercir les meves responsabilitats no em suposava una despesa extra i per tant vaig renunciar voluntàriament a aquesta assignació".

 

En aquest sentit, Isabel Garcia ha reclamat el "màxim de transparència a la FMC per tal de poder aclarir tots els aspectes relatius a aquest procés"  i ha explicat que l'assignació que va cobrar de la FMC per les seves responsabilitats, entre l'octubre de 2011 i desembre de 2012, "l'he declarat, només faltaria, a les meves declaracions de renda corresponents".

Foto: Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua / L'Informatiu

Altres notícies

El regidor Antonio Egea forma part d'una delegació del PSC que reivindica a la UE nous ajuts per als municipis
28 Oct 2016 15:14 - RedaccióEl regidor Antonio Egea forma part d'una delegació del PSC que reivindica a la UE nous ajuts per als municipis

Alcaldes i regidors del PSC han denunciat a Brussel·les les “dificultats” que pateixen per [ ... ]

PxC demana a l'Ajuntament informació sobre les antenes de telefonia mòbil
02 Nov 2016 12:23 - RedaccióPxC demana a l'Ajuntament informació sobre les antenes de telefonia mòbil

Plataforma per Catalunya (PxC) ha demanat a l’Ajuntament de Santa Perpètua informació sobre les [ ... ]

ERC proposa un debat a fons per redissenyar el model de recollida de residus
03 Nov 2016 13:34 - RedaccióERC proposa un debat a fons per redissenyar el model de recollida de residus

El grup municipal d'ERC-MES ha proposat iniciar un debat a fons per a redissenyar el model de recollida [ ... ]