hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'alcaldessa de Santa PerpètuaAjuntament - Alcaldia

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha manifestat que sempre ha tingut "el convenciment d'haver actuat d'acord amb la legalitat" i ha afegit que "mai ni la Secretaria General de la Federació de Municipis ni els serveis jurídics de l'entitat han fet cap advertiment que el cobrament de percepcions econòmiques pogués ser contrari a l'ordenament". Isabel Garcia és una dels 44 alcaldes i alcaldesses de Catalunya investigats pel jutge del cas Mercuri arrel de la imputació de l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, que també va ser president de la FMC. L'alcaldessa també ha sol·licitat a l'entitat federalista que reconegui que jurídicament no ha fet bé la seva feina i que es prenguin les mesures oportunes per aclarir la situació que ha posat sota sospita a tots els alcaldes i alcaldesses membres del Comitè Executiu de la FMC. L'alcaldessa ha indicat que l'objectiu de la revisió de les decisions ha de ser determinar quina és la correcta actuació de la FMC exigint el retorn de les percepcions econòmiques, en el cas que algun alcalde o alcaldessa les hagi rebut incorrectament. Isabel Garcia ha manifestat la seva voluntat de retornar cautelarment les assignacions rebudes fins que s'aclareixi la situació. L'alcaldessa he enviat un comunicat a tots els treballadors municipals explicant la situació i aquesta tarda donarà explicacions als militants i amics d'ICV, en una trobada a la seu de la formació, a les set de la tarda.

 

L'alcaldessa Isabel Garcia ha explicat que va cobrar des d'octubre de 2011 a desembre de 2012, un total de 236 euros mensuals com a assignació per les seves responsabilitats com a presidenta de la Comissió de Benestar i Acció Social i en la comissió executiva de la FMC. Garcia ha puntualitzat que quan els serveis jurídics de la Federació van informar que una llei impedia a partir de l'1 de gener de 2013 pagar aquestes assignacions i que s'haurien de passar a dietes, va decidir continuar amb les seves responsabilitats sense rebre cap compensació econòmica. "Fruit d'un canvi a la legislació, se'ns explica que a partir del gener de 2013 aquesta assignació es passaria a cobrar per dietes, de manera que tothom que passés dietes, com ara desplaçaments o dinars que són fruit de la dedicació, després les havia de justificar. Jo en aquell moment, a l'igual que molts altres alcaldes i alcaldesses, vaig dir que exercir les meves responsabilitats no em suposava una despesa extra i per tant vaig renunciar voluntàriament a aquesta assignació".

 

En aquest sentit, Isabel Garcia ha reclamat el "màxim de transparència a la FMC per tal de poder aclarir tots els aspectes relatius a aquest procés"  i ha explicat que l'assignació que va cobrar de la FMC per les seves responsabilitats, entre l'octubre de 2011 i desembre de 2012, "l'he declarat, només faltaria, a les meves declaracions de renda corresponents".

Foto: Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Mogoda Serveis assumirà la recollida de tots els residus a partir de l'octubre
26 Mai 2017 12:33 - Marta HiraldoMogoda Serveis assumirà la recollida de tots els residus a partir de l'octubre

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda començarà a fer la recollida de les fraccions de rebuig [ ... ]

ERC reclama a l'Estat 58 milions d'euros per a la connexió de la R3 i la R8, l'estació i el Teatre-Auditori
29 Mai 2017 13:18 - RedaccióERC reclama a l'Estat 58 milions d'euros per a la connexió de la R3 i la R8, l'estació i el Teatre-Auditori

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat esmenes als pressupostos Generals de l'Estat que [ ... ]

 La campanya del PP
30 Mai 2017 12:41 - Redacció La campanya del PP "La Catalunya valenta" arriba a Santa Perpètua

El Partit Popular de Santa Perpètua va presentar el dissabte 27 de maig al municipi la campanya ‘La [ ... ]