hola

Façana de l'ajuntament

L'alcaldessa de Santa Perpètua i els portaveus dels grups municipals han valorat per a l'Informatiu el mandat 2019-2023 coincidint amb l'equador. Un mandat que està marcat per la pandèmia de la Covid-19

Isabel Garcia alcaldessa de Santa Perpètua: “Han estat els dos anys de mandat més difícils que recordo”

Isabel Garcia, alcaldessaAquest 15 de juny es commemoraven dos anys de l'inici de l'actual mandat. Quina valoració en fa?

Han passat els dos anys més difícils que recordo d'un mandat i ja en porto uns quants com alcaldessa. Han estat dos anys molt difícils per a tothom, per a la ciutadania, per al sistema sanitari públic, per al teixit productiu i comercial, per a l'activitat social i cultural. Hem fet front a una pandèmia sense un full de ruta clar. En molts moments hem tingut una sensació de soledat per fer front a la crisi. Crec, però, que ho estem superant amb el treball, l'esforç i el sacrifici de tothom. Ens hem adaptat a la situació, hem reaccionat i hem definit estratègies i actuacions per poder mirar el futur amb esperança. Hem après a identificar, de forma més clara, la importància dels serveis públics i el personal essencial que ens ha cuidat en l'àmbit sanitari, del comerç, del transport, del voluntariat i de la solidaritat. En aquesta valoració vull tenir un record molt sentit per les persones que ens han deixat per la Covid-19.

La Covid-19 ha trastocat les vides de tothom. Com s'ha adaptat la Corporació i l'acció de govern a la situació de pandèmia? Com ha afectat al desenvolupament del Pla de mandat?

Igual que la pandèmia ha trastocat les vides de tothom, també va trastocar la planificació del Pla de Mandat i dels pressupostos. Varem haver de tancar molts serveis municipals i fer front a un increment de la despesa i alhora a una disminució dels ingressos. Vam haver d'adaptar les dependències municipals a les mesures sanitàries de seguretat i canviar el pressupost municipal per encabir un Pla de Xoc per respondre a les necessitats més urgents de la ciutadania.

Comencen les meses participatives del Pacte de Ciutat, què suposarà aquest programa per a Santa Perpètua?

El Pacte de Ciutat forma part del Pla d'Inversions 2021-2023 que vam aprovar al ple d'abril. Disposa d'una reserva econòmica de més de 2,3 milions. Volem compartir i consensuar amb agents econòmics, socials i persones expertes, un conjunt de propostes que ens ajudin a superar la crisi econòmica, sanitària i social que ha suposat la pandèmia. Les iniciatives del Pacte de Ciutat reforçaran la recuperació econòmica i social de Santa Perpètua, fent front alhora a l'emergència climàtica en la que ens trobem.

Quines són les prioritats del govern municipal?

Malgrat les dificultats i els canvis que hem hagut d'implantar, les prioritats continuen sent les mateixes que a l'inici del mandat: l'atenció a les persones, especialment a les més vulnerables, la promoció de l'activitat econòmica i la formació de la ciutadania, i la lluita contra els efectes del canvi climàtic i la necessària transició energètica i ecològica per salvar el Planeta. Som un govern municipal d'esquerres i molts dels plantejaments plasmats en el Pla de Mandat estan més vigents que mai: la millora dels serveis públics, la digitalització de l'administració i la lluita contra la bretxa digital, l'accés a l'habitatge, la defensa del nostre patrimoni mediambiental, la promoció de la cultura, de l'esport i la igualtat entre totes les persones. En definitiva, avançar en un projecte de ciutat inclusiu, que generi oportunitats per a tothom i respectuós amb el medi ambient i la salut de les persones.

Quins grans reptes i projectes resten fins a final del mandat?

Són molts i importants. Primer, posar en marxa totes les eines de les que ens hem dotat, com el Pla d'Inversions i el Pacte de Ciutat. Donar forma als projectes per beneficiar-nos dels fons europeus Next Generation en la rehabilitació d'habitatges, en la mobilitat sostenible o la promoció de les energies renovables, per exemple. Posar en funcionament el Museu del Treball i la Indústria Viva, inaugurar l'estació ferroviària de la Granja, aconseguir el Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP), millorar el reciclatge dels residus, millorar el Servei d'Atenció a Domicili (SAD)... Tenim molta feina per fer en un temps escàs, però ho aconseguirem. 


Adelino Macías, portaveu de SPEC

Adelino MacíasAmb suport ciutadà vam presentar un projecte per seguir modernitzant la ciutat, com sempre hem fet. Un Pla de Mandat amb moltes aportacions, transformador i ambiciós. La pandèmia de la Covid-19 ens ha obligat a canviar plantejaments i reforçar els serveis més essencials. Amb l'esforç de tothom, estem fent el nou camí, amb més força que mai i noves propostes com un Pla d'Inversions de més de 9 milions d'euros. Reforcem serveis prioritaris com l'habitatge, la lluita contra el canvi climàtic, l'ocupació, l'educació o l'atenció ciutadana. Seguim treballant de valent per millorar la vida de la gent i el futur de Santa Perpètua.


Montserrat Vinyallonga, portaveu d'ERC

Montse VinyallongaL'equador del mandat es pot valorar com qualsevol altre moment de la legislatura: carregat d'inèrcia i amb poca ambició política. No podem oblidar que hem vingut a fer política per transformar la realitat. I en aquests moments a Santa Perpètua ens trobem clavats en la història per un govern municipal que sobreviu de la inèrcia dels anys passats. I sí, la situació que ens ha tocat viure ha trastocat qualsevol planificació. Per això, per la situació viscuda, la ciutadania es mereix una resposta a l'alçada que doni resposta als reptes actuals: emergència social, ecològica i econòmica. Necessitem cares i idees noves.


Pere García, portaveu del PSC

Pere GarcíaValorem de forma molt positiva aquests dos anys de govern. Han suposat un gran repte que, penso, hem superat amb escreix. Ningú estava preparat per afrontar una pandèmia que ens va obligar a refer les prioritats del govern municipal per posar al capdavant l'atenció a les persones que més ho necessitaven: gent gran, infants i famílies. Vam donar resposta a situacions de soledat, de falta de recursos per cobrir necessitats tan bàsiques com menjar cada dia o seguir estudiant des de casa. Tots els grups polítics vam entendre que era el moment de sumar amb un Pacte de Ciutat que ens permetés sortir amb força i, tot això, ho hem fet sense deixar de banda el Pla de Mandat


Kevin Romero, portaveu de Cs

Kevin RomeroAquests dos anys de mandat han estat marcats sense dubte per la pandèmia, no tenim crítica amb la primera part, es va fer tot el que va estar a mans del govern municipal, però sí amb la segona part, on les ajudes directes a comerços no es van saber fer arribar a temps, on es va voler carregar a impostos als restauradors tot començant la segona onada, res significant en mobilitat i acabant amb una pujada d'impostos, juntament amb la taxa de residus, per a tots els veïns. De cara als pròxims dos anys estem treballant conjuntament al Pacte de Ciutat i esperant els fons europeus de recuperació on esperem el govern estigui a l'alçada de les circumstàncies.


Foto: Façana de l'Ajuntament /L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política