hola

Arrel de la marxa exploratòria: La nit i els carrers són nostres! organitzada l'any passat per Arran, la CUP, Endavant i Col·lectiu Punt 6, el grup de dones que hi va assistir s’ha organitzat per redactar i presentar una moció a l’Ajuntament on s’inclouen propostes per fer de Santa Perpètua "un espai més segur, més comunitari i més feminista".

La proposta, que han presentat a l'Ajuntament aquest 1 de juny, recull totes les mancances detectades durant aquella exploració i diverses actuacions de millora. La moció demana auditories de seguretat i accessibilitat periòdiques de tot el municipi per intervenir en l’enllumenament dels “punts foscos” o la ampliació de voreres difícilment transitables; augmentar la freqüència i els horaris del bus urbà així com revisar la connectivitat amb els municipis veïns; tenir en compte i afavorir la vida social i comunitària a través d’un mobiliari urbà que convidi a la socialització, a més de l’obertura d’espais com els patis d’escola o altres equipaments municipals en horaris més amplis o la incorporació de més lavabos públics oberts durant tot l’any.

També reclama que es consideri establir una millor senyalització dels espais públics i llocs d’interès, així com que es revisi el nomenclàtor de carrers per tal de visibilitzar més noms de dones. Per últim, volen, no només que s’apliqui el protocol d'agressions masclistes en tots els àmbits possibles sinó que en els nous projectes que s’engeguin s’introdueixi la perspectiva feminista.

Una vintena de dones va recórrer el 17 de gener de 2020 els carrers i places de Santa Perpètua amb la intenció de reconèixer i assenyalar aquells punts i elements de l’urbanisme que generen sensació d’inseguretat vers les dones. L'acte, dinamitzat pel Col·lectiu Punt 6, va reflexionar sobre com es pot revertir aquesta situació i dissenyar un urbanisme pensat per les persones i no només per a la mobilitat de vehicles i l’edificació d’habitatges.

Les formacions vinculades a l'esquerra independentista del municipi assenyalen que "les dones tenim molt a dir com a expertes del nostre propi territori, el transitem i el vivim diàriament, i aquest coneixement posat en pràctica ens farà guanyar en espais per a la ciutadania". En un comunicat afirmen que l’urbanisme feminista pretén qüestionar els diferents aspectes que conformen una ciutat: mobilitat, espai públic, equipaments, serveis, habitatge, participació comunitària i seguretat, per tal de desenvolupar intervencions i accions concretes que facin que totes les persones, independentment de les seves característiques socials, els puguin utilitzar i gaudir en igualtat de condicions".

El comunicat clou que "repensar conjuntament el model d’urbanisme existent és el primer pas per reivindicar-ne un de nou, més social, més feminista i més adaptat a les necessitats i característiques de totes les ciutadanes i ciutadans".

Foto: Marxa exploratòria celebrada al gener de 2020 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política