hola

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la proposta d'Adif per suprimir dos passos a nivell de la línia ferroviària R3 al seu pas per La Llagosta i Santa Perpètua. Es tracta concretament d'un pas a nivell entre el carrer Catorze de Santa Perpètua i el carrer de Federico García Lorca de La Llagosta i també un pas a nivell de vianants situat entre els carrers U i Nou. La solució proposada és eliminar aquests dos passos a nivell i crear un pont entre el carrer Vint i l'avinguda Set.

Aquesta construcció d'un pont per suprimir els dos passos a nivell ja estava contemplada en el Pla general des de gener de 1997.

Recuperació dels terrenys d' Els Aigüerols

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha recuperat per a la seva titularitat el terreny on es projectava l’Escola Els Aigüerols que es va cedir al 2006 a la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un solar situat al carrer de Mossèn Camil Rossell cantonada amb l’avinguda de Santiga que durant molts anys va ser el Camp de Futbol Municipal. Aquesta decisió arriba després que s’hagi materialitzat la fusió de dos centres de Primària Els Aigüerols i Santiga en un nou Institut Escola que començarà a funcionar el proper curs pel que fa a ESO.

El Consistori ara estudiarà quins són els nous usos que pot donar a aquest terreny. Degut a la manca d’aparcament en la zona de La Creueta i aquesta zona de Centre Vila, l’Ajuntament es planteja la possibilitat d’habilitar una zona d’aparcament. però també hi ha l'opció de plantejar a la Generalitat la construcció d'una residència pública per a la gent gran en part d'aquest solar. El Ple va aprovar per unanimitat aquesta revocació.

Millora de la Qualitat de l'Aire

D'altra banda, també per unanimitat s'ha aprovat el Pla d'acció supramunicipal per a la Millora de la Qualitat de l'Aire del Vallès Occidental. El regidor de Canvi Climàtic i Transició energètica, Sergi Hernández, va explicar que aquest Pla comarcal en el qual ha treballat l'Ajuntament inclou 23 accions aplicables al nostre municipi.

Modificació de crèdit

En l'àmbit econòmic, el Ple de maig ha aprovat un expedient de modificació de crèdit per valor d'1.436.214,28 euros i un de reconeixement extrajudicial de crèdit de 4.351 euros amb els vots de l'equip de govern (SPEC i PSC) i l'abstenció de l'oposició Republicà i Cs.

El tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, ha donat compte al Ple del decret d'aprovació de la liquidació del pressupost 2020, així com del pla de Control Financer de la Intervenció Municipal respecte a aquest mateix exercici 2020. Macías va explicar que en un any marcat per la crisi provocada per la Covid-19 l'Ajuntament ha aconseguit tancar l'exercici amb un resultat positiu i mantenir l'estalvi. El tinent d'alcaldia va puntualitzar que ja s'han aplicat al pressupost d'enguany 4'2 milions d'euros de l'estalvi.

En aquest punt, el regidor del grup Republicà Albert Bonàs va demanar a l'equip de govern que faciliti el cost de la gestió dels residus municipals de 2020. El compromís de l'equip de govern ha estat el d'actualitzar un informe del 2019 i reunir-se amb el grup Republicà per definir quines són les dades que els interessa conèixer sobre la gestió dels residus municipals

Isidre Casanovas, nou Jutge de Pau

El nou Jutge de Pau de Santa Perpètua és Isidre Casanovas i Joan Eloi Gispert és el seu substitut. El Ple de l'Ajuntament va nomenar per unanimitat aquestes dues persones en aquest càrrecs. Recordem que el fins ara jutge de pau perpetuenc, Serafín Cifuentes, que ocupava el càrrec des de 1995 ha decidit deixar de fer aquestes funcions. El nou jutge havia estat el jutge substitut des de l'any 2009.

Un total de cinc candidatures es van presentar a ocupar el càrrec que van ser entrevistats i valorats segons marca la llei. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va remarcar que Isidre Casanovas té experiència acumulada dels anys de substitut per ocupar ara amb garanties el càrrec de titular. L'alcaldessa va aprofitar per agrair públicament a Serafín Cifuente per la tasca realitzada durant vint-i-sis anys com a jutge de pau.


Foto: Pas a nivell del Carrer U / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política