hola

El grup municipal de Santa Perpètua en Comú (SPEC) promou una moció sobre l’alliberament de les patents de les vacunes al món. La formació explica, en un comunicat, que proposa a la resta de grups municipals de l’Ajuntament una proposició per posicionar-se a favor de l’alliberament de les patents de les vacunes, per afavorir que la vacuna arribi a tota la ciutadania del món. El portaveu del grup municipal de SPEC, Adelino Macías, considera que “estem davant d’una pandèmia global i només la guanyarem si tot el món té accés, de forma ràpida i fàcil, a la vacuna. La inversió pública ha de tenir una resposta solidària de les empreses farmacèutiques”.

La introducció del text de la proposició fa referència a que Santa Perpètua, "com bona part de les ciutats i pobles del planeta, han vist emmalaltir milers de veïns i veïnes i han patit la mort de moltes persones estimades, la majoria gent gran" i afegeix que també han viscut les restriccions dels drets i de les llibertats de la seva població. La formació assenyala que malgrat l’esforç enorme de la ciutadania i les institucions, han augmentat les desigualtats, especialment les relacionades amb la salut i que "a escala planetària, la pandèmia de la COVID-19, que va ser declarada fa un any, ha causat prop de 3 milions de morts segons l’Organització Mundial de la Salut. La malaltia també està fent augmentar la pobresa i les desigualtats arreu del món".

L’alliberament de les patents de les vacunes ha estat recolzada recentment pel president dels Estat Units, Joe Biden, i es debat a la Unió Europea. “No és només una qüestió de solidaritat, és una qüestió de supervivència. Davant d’una situació excepcional, calen mesures excepcionals. El món serà millor si guanyem, units, la Còvid-19”, ha assenyalat la presidenta del grup municipal de SPEC i alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.


Foto: La formació presentarà una proposició on demana el suport de la resta de grups / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política