hola

L’Assemblea Local de la CUP i ARRAN de Santa Perpètua han emès un comunicat conjunt on mostren el seu desacord amb el tancament de l'Escola Bressol L'Espiga. Les formacions manifesten que no hi hagi raons econòmiques que "justifiquin un tancament de cap escola i menys municipal, tot i que sigui gestionada de manera privada" i recorden que la seva opció és municipalitzar la gestió i la gratuïtat de 0 anys a Universitat. A més expliquen que tancant l'Espiga "es perd, novament, una altra oportunitat per baixar les ràtios d'alumnes per aula i educadora". A més consideren que "en la situació actual de Covid-19 cal tenir espais més amplis per alumna".

La CUP i ARRAN denuncien que segueix sent un despropòsit el “nou model de gestió del govern municipal que ni és nou, ni és gestió i el model és el capitalisme, la despossessió de la classe treballadora i de les més vulnerables". També critica que fa poc s'ha privatitzat el servei de la piscina. Afegeixen que la crisi també "s’emmarca en l’ofensiva neoliberal contra les joves i les dones, aquest cop l’ajuntament ataca a les llars d’infants com ja ho ha fet amb altres serveis municipals.

Les formacions assenyalen que la política institucional es qüestió de decidir prioritats. I recorden que encara no fa dos anys el govern local va decidir comprar una nau industrial per 1.250.000 euros per destinar-ho a magatzem "i que està a hores d’ara pràcticament buit". La CUP i ARRAN també manifesten que l'ajuntament va guanyar un judici contra la Generalitat per no fer front el seu compromís de pagar la seva part de les escoles bressols de diferents cursos (entre 2012 i 2015) que ascendia a més d'1,2 milions d’euros. I a falta d'un altre judici per les mateixes raons per cursos successius entre 2015 i 2018 que poden reportara altres 1,1 milions d'euros. Per això les formacions consideren que l’Escola Bressol Municipal L’Espiga "podria seguir prestant aquest servei i amb millor qualitat i complint amb la responsabilitat social vers les classes populars i treballadora que són les que fan servir aquest servei tan necessari".


Foto: EBM L'Espiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPEC insisteix en la necessitat dels intercanviadors ferroviaris vallesans que es demanen per Proposició No de Llei
26 Mar 2021 15:00 - NataliaSPEC insisteix en la necessitat dels intercanviadors ferroviaris vallesans que es demanen per Proposició No de Llei

Santa Perpètua en Comú (SPEC) insisteix en la necessitat d'ampliar les possibilitats de la línia [ ... ]

Política
La CUP i ARRAN manifesten que no hi ha raons econòmiques que justifiquin el tancament de L'Espiga
07 Abr 2021 11:59 - RedaccióLa CUP i ARRAN manifesten que no hi ha raons econòmiques que justifiquin el tancament de L'Espiga

L’Assemblea Local de la CUP i ARRAN de Santa Perpètua han emès un comunicat conjunt on mostren el [ ... ]

Política
El PSC defensa noves vies de comunicació per reduir la contaminació a la ciutat
08 Abr 2021 12:51 - RedaccióEl PSC defensa noves vies de comunicació per reduir la contaminació a la ciutat

El PSC, en un comunicat, afirma que és l’únic partit a Santa Perpètua que defensa els interessos [ ... ]

Política