hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat en la sessió ordinària del mes de febrer una modificació de crèdit per valor de més d'1,4 milions d'euros. El tinent d'alcaldia de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macias, va explicar que la part més important d'aquesta modificació respon a la incorporació del projecte d'urbanització del Camí de la Granja que té un pressupost de més de 900 mil euros. També va especificar que s'incorporen subvencions obtingudes del MOVES II i de la Diputació i romanent de tresoreria.

També de caire econòmic s'ha aprovat una modificació extrajudicial de crèdit de 4.831,68 euros. Els dos punts han comptat amb els vots favorables de SPEC i PSC i l'abstenció dels grups municipals Republicà i Cs.

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat la modificació del pla estratègic de subvencions per a entitats al qual l'Equip de Govern ha fet una previsió inicial de 811.408,40 euros, dels quals un 84% anirà destinat a l'àrea de Ciutadania i Serveis a les persones. El punt ha estat aprovat amb els vots favorables de SPEC i PSC i l'abstenció dels grups Republicà i Cs.

També s'ha aprovat una modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires i altres instal·lacions amb finalitat lucrativa. L'objectiu és eliminar el pagament obligatori dels restauradors per les terrasses mentre estigui vigent l'estat d'alarma. Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat igual que l'augment del 0,9% de les retribucions del personal municipal i càrrecs electes per a aquest exercici. En aquest punt, però, els grups municipal Republicà i Cs han expressar que no entenien perquè s'augmentava també les aportacions als grups municipals i Cs ha afegit que tampoc estava d'acord amb l'augment del sou als càrrecs electes.

Un dels punts que ha generat debat ha estat la revocació de la delegació de competències de gestió i recaptació en matèria de multes de trànsit que actualment l'Ajuntament té cedides a la Diputació a partir de l'1 de maig. El tinent d'alcaldia Adelino Macías ha explicat que per obtenir un major rendiment es creu convenint canviar el mètode de gestió i treballar amb una empresa adscrita a la Federación Española de Municipios i Provincias.

En aquest sentit, el regidor del grup Republicà Pol Altayó ha justificat el vot en contra perquè es passarà d'una gestió cent per cent pública a una part per l'empresa privada. Altayó ha apuntat que esperen que aquesta fórmula no s'apliqui per altres impostos municipals.

El tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals ha matisat que la proposta es fa només per a les multes de trànsit. L'objectiu és aconseguir un percentatge de recaptació major als que per ara s'obtenen així com una millora del sistema de gestió. Macías ha expressat que passat un any es podrà fer la valoració sobre la decisió presa.

Aquest canvi en el model de gestió de les multes de trànsit ha estat votat a favor pels regidors de SPEC i PSC i en contra pels edils republicans i de Cs.

Quart Cinturó

El Ple també ha aprovat una proposició presentada pels grups municipals, SPEC i Republicà en relació a la caducitat de l’expedient ambiental del tram Terrassa - Granollers del Quart Cinturó. Aquests grups demanen que es sol·liciti al Ministerio de Transición Ecológica que resolgui la caducitat i que informi a la Dirección General de Carreteras (Ministerio de Transportes) que la tramitació de l’avaluació ambiental del projecte s’ha de retrotraure al tràmit inicial, ja que ha expirat el termini per sol·licitar una pròrroga. El PSC ha votat en contra i Cs s'ha abstingut.


Foto: El Ple es va celebra de forma telemàtica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC defensa noves vies de comunicació per reduir la contaminació a la ciutat
08 Abr 2021 12:51 - RedaccióEl PSC defensa noves vies de comunicació per reduir la contaminació a la ciutat

El PSC, en un comunicat, afirma que és l’únic partit a Santa Perpètua que defensa els interessos [ ... ]

Política
Esquerra respon al govern local en el debat sobre la programació cultural
19 Mar 2021 13:06 - RedaccióEsquerra respon al govern local en el debat sobre la programació cultural

Esquerra Republicana de Catalunya ha publicat un nou comunicat de resposta al govern municipal en el [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora la proclamació de la II República
14 Abr 2021 14:34 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua commemora la proclamació de la II República

L’Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 14 d’abril el dia de la proclamació de la II República, [ ... ]

Política