hola

El PSC és la força més votada a Santa Perpètua en les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge 14 de febrer, seguida d’ERC, que es manté com a segona força, i de Vox que irromp com a tercera al nostre municipi en aquests comicis autonòmics, marcats per la pandèmia de la Covid-19.

Amb un total de 2.913 sufragis, la formació socialista ha aconseguit el 31,32% dels vots al nostre municipi i es configura com a primera força en aquestes eleccions al Parlament. Al 2017, el PSC va ser la tercera força amb un 16,16% dels sufragis i un total de 2.456 vots.

El primer secretari del PSC a Santa Perpètua, Manuel Ruiz, es mostrava molt satisfet amb els "magnífics" resultats obtinguts ahir. Ruiz afirma que els anima a continuar treballant per assolir una Catalunyai una Santa Perpètua millors.

La victòria del PSC és clara per al primer secretari perpetuenc. Manuel Ruiz afirma que ara cal saber quina serà la posició dels grups d'esquerra per poder formar govern amb Illa de president o continuar amb un govern pro-independentista.

ERC, amb un total de 1.890 vots i el 20,32% dels sufragis es manté com a segona força política en els comicis autonòmics a Santa Perpètua. Al 2017, la formació havia aconseguit 2.761 vots, un 18,16% del total.

La portaveu del grup municipal d'ERC, Montserrat Vinyallonga, ha assegurat que els vots independentistes han crescut i fan possible un president republicà. Vinyallonga ha destacat que continuen com a segona força i es mostra preocupada per la irrupció de Vox al municipi.

La portaveu d'ERC ha llençat un missatge a l'actual govern municipal de SPEC al que ha dit que canvii l'actitud d'enfrontament i victimisme respecte al govern de la Generalitat per poder avançar com a municipi.

Vox irromp com a tercera força al municipi en aquestes eleccions autonòmiques amb un total de 1.007 vots i un 10.83% dels sufragi, seguida de Junts per Catalunya que amb 943 vots suma el 10,14%. Els Serveis Informatius hem intentat aconseguir declaracions dels representants locals d'aquesta formació, però, de moment, ha estat impossible.

La representant de Junts per Catalunya a Santa Perpètua, Ester Brullet, ha apuntat que la separació de Junts i PDeCat els ha perjudicat ja que han baixat una mica i ha destacat que cal revertir el desencant polític que ha motivat l'abstenció de moltes persones.

Per la seva part, En Comú Podem obté 830 vots i un 8,92% dels sufragis. Al 2017, la formació va aconseguir el 10,63% dels vots, amb un total de 1.616 suports.

La coordinadora de Santa Perpètua En Comú, Isabel Garcia, ha confirmat que el missatge no ha motivat als electors de la seva formació a votar.

Isabel Garcia ha manifestat ser partidària d'un govern d'esquerres a Catalunya que obri una nova etapa i demana a PSC i ERC que siguin responsables. La coordinadora de SPEC s'ha mostrat preocupada pels vots obtinguts per VOX a Santa Perpètua.

Ciutadans, que va ser la força guanyadora al nostre municipi l’any 2017, amb el 34,63% dels sufragis, ha baixat fins a la setena posició i ha aconseguit un total de 743 vots xifra que representa el 7,99% dels sufragis.

El portaveu del grup municipal de Cs, Kevin Romero, ha reconegut els dolents resultats i ha expressat que caldrà analitzar perquè s'han perdut aquests votants i afirma que l'abstenció els ha perjudicat.

La CUP, amb 371 vots suma el 3,99% dels sufragis i millora de manera molt moderada els resultats del 2017 quan va aconseguir el 3,24% dels vots. Guillermo Almansa, que formava part a la llista de la CUP al Parlament, ha explicat que malgrat l'abstenció registrada percentualment augmenta una mica tot i que es perden vots. Almansa ha destacat que la CUP manté un electoral fidel a Santa Perpètua.

La CUP s'ha mostrat molt preocupada per la irrupció de VOX al nostre municipi i emplaça a totes les forces d'esquerra de Santa Perpètua a treballar conjuntament per frenar l'ultradreta.

El PP registra una lleu baixada de percentatge, en obtenir aquest 2021 un 3,58% dels sufragis (333 vots), mentre que al 2017 va aconseguir un 3,64% (554 vots). Julia González, responsable del PP a Santa Perpètua, ha admès que tenen molta feina a fer per recuperar vots per a la seva formació.

La darrera formació en aconseguir més de 100 vots ha estat el PdeCat amb 117 sufragis i un 1,26% del total.

Totes les formacions han felicitat el PSC per als resultats obtinguts i la majoria es declaren preocupades davant el miler de vots aconseguits per Vox a la localitat.

Foto: Una treballadora de Mogoda Serveis neteja una de les meses durant la jornada d'ahir / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política