hola

El PSC de Santa Perpètua ha denunciat avui en roda de premsa l'abandonament de l'educació per part del govern de la Generalitat. L'acte s'ha celebrat davant l'escola Els Aigüerols on els socialistes han denunciat que el govern autonòmic no ha complit cap de les resolucions aprovades pel Parlament per executar la construcció del nou edifici del centre educatiu ni ha complert cap de les promeses anunciades pel conseller Josep Bargalló. A l'acte han participat el diputat Pol Gibert, el regidor d'educació de Santa Perpètua, Pere Garcia i l'exalcalde i integrant de la candidatura encapçalada per Salvador Illa, Manuel Ruiz.

El regidor Pere Garcia ha afirmat que l’educació ha de tornar a ser prioritat a Catalunya i ha criticat que partits que governen a la Generalitat anunciïn ara la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys quan no compleixen les sentencies judicials que obligar al finançament d'un terç del servei. Garcia ha recordat que la Generalitat ha d'abonar a l'Ajuntament des del curs 2012-2013 uns 2,8 milions d'euros i que només s'ha compromès a pagar 1,1 milions d'euros i en deu anys sense interessos. També ha lamentat la manca d'ordinadors anunciats per reduir la bretxa digital en els centres educatius, el paper del govern autonòmics sobre els menjadors escolar durant la pandèmia o no haver implantat l'infermer escolar.

El diputat Pol Gibert considera una vergonya que la Generalitat deixés de finançar l'educació de 0 a 3 anys i que ara pagui el deute amb els ajuntaments en deu anys i també ha denunciat els incompliemnts en matèrie educativa durant aquests anys, com ha estat en el cas de l'Escola Els Aigüerols.

El primer secretari de l'agrupació local del PSC,Manuel Ruiz, ha manifestat que l’educació ha de ser el motor de progrés, igualtat i cohesió social. També ha apostat  i per més recursos materials i humans en ensenyament i reforçar i millorar els equipaments educatius.

D'altra banda, el diputat Pol Gibert s'ha referit a l'acord dels partits independentistes per no pactar amb el PSC com "el pacte de la por" i ha expressat que "ERC es dilueix amb la dreta més rancia"


Foto: Un moment de la roda de premsa celebrada aquest matí / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política