hola

La diputada al Parlament i candidata número 10 a les properes eleccions del 14 de febrer a les llistes de Barcelona d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jenn Díaz, va anunciar la creació d'una conselleria d'Igualtat i de Feminismes per al proper Govern de la Generalitat. L’anunci el va fer durant l’acte Dona i Poder: Present i futur dels feminismes, que va celebrar amb la portaveu del grup municipal republicà, Montse Vinyallonga. ERC manifesta en un comunicat que és «una aposta republicana i feminista amb un objectiu clar: una conselleria amb lideratge propi i que garanteixi la perspectiva de gènere en totes les polítiques que s'impulsin des de la Generalitat». També considera «una reivindicació que les dones d’Esquerra Republicana han defensat com a imprescindible per forjar polítiques públiques en la lluita contra la discriminació, de forma transversal i acompanyades de la dotació pressupostària necessària".

Aquesta conselleria haurà de tenir "l'autoritat i la legitimitat de parlar amb tots els departaments de la Generalitat" i assegurar-se que "no estem generant més discriminacions i més desigualtats", va explicar la diputada i candidata Jenn Díaz . Per la seva banda Montse Vinyallonga va manifestar que "feminitzar la política i situar la vida al centre és estar al costat de la gent, destacant la importància d’altres mesures del programa de esquerra com la incorporació de la gratuïtat de les escoles bressols de 0 a 3 anys o la implantació de la educació sexual i afectiva als centres educatius durant els propers tres anys, entre d’altres".

La formació manifesta que la proposta liderada des de la secretaria de feminismes, sorgeix davant «d'un moment d'auge de la ultradreta en què cal més feminisme que mai per combatre'l i enfortir les institucions».

Foto: Seu d'ERC a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política