hola

El Ple de la Corporació Local ha aprovat per unanimitat una proposició en relació amb els talls de subministrament elèctric i l’increment del preu de la llum.

L'Ajuntament de Santa Perpetua manifesta la necessitat que s'adoptin totes les mesures necessàries per a reduir l'enorme impacte de la pujada del preu de l'electricitat en les famílies i els consumidores vulnerables, en plena onada de fred, amb quarantenes sanitàries, un toc de queda que obliga a romandre a les famílies espanyoles moltes hores en les llars i una greu crisi econòmica per als autònoms i pimes derivada de la pandèmia de la Covid-19.

La proposició també insta el govern local que emeti informe sobre la viabilitat d'emprendre accions legals contra la companyia elèctrica pels talls soferts i sobre una possible legitimació per a emprendre una acció col·lectiva que agrupi les empreses i negocis afectats.

A més, exigeix al Govern de l'Estat i al Govern de la Generalitat a auditar les companyies subministradores responsables de les xarxes on s'hagin produït talls elèctrics durant la tempesta “Filomena” i a sancionar, en cas que sigui pertinent, en aquells casos on es demostri que els talls s'han produït pel mal estat de la xarxa de distribució.

El Ple també insta a l'Estat a realitzar una auditoria sobre l'origen del deute elèctric i el valor real de la producció elèctrica i que elabori urgentment un Pla de Garantia de Subministraments Bàsics. Entre altres qüestions també reclama un tipus d'IVA reduït (10%) per a les factures de la llum i del gas natural, com a mínim, mentre duri la situació d'excepcionalitat derivada de la pandèmia de la covid-19. També demana acabar amb la doble imposició establerta en les factures de la llum i el gas natural, traient els impostos d'electricitat i hidrocarburs respectivament, de la base imposable de l'IVA i l'obertura d'un canal específic per a les queixes i reclamacions ciutadanes des de la mateixa Generalitat o des de la companyia titular de la xarxa de distribució.

Mogoda Serveis

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va defensar l'actuació del president de Mogoda Serveis, Julio Pérez i del gerent de l'empresa municipal, Jaume Garcia, en el cas del treballador acomiadat i que finalment ha estat readmès amb l’aplicació d’una sanció per falta molt greu i el reconeixement dels fets per part del treballador.

L'alcaldessa va qualificar de feina impecable el treball en aquest cas i va reafirmar en els seus càrrecs a Julio Pérez i Jaume Garcia després que el regidor del grup municipal, Juan Suárez , va demanar el seus cessaments durant la sessió plenària ordinària del mes de gener.

L'alcaldessa també es va felicitar per l'acord entre Mogoda Serveis i el comitè d'empresa per haver reconduït la situació i que el treballador hagués reconegut la seva errada. Isabel Garcia va lamentar que en aquest cas s'hagi volgut confondre la ciutadania amb un col·lectiu de treballadors que fa dos dies tothom agraïa la seva feina i responsabilitat per treballar en circumstancies complicades.

El president de Mogoda Serveis, Julio Pérez, va defensar l'expedient disciplinari aplicat que va titllar d'impol·lut i va informar que el treballador es va incorprar ahir mateix a la feina amb una rebaixa de categoria i una sanció de sou, corresponent als dies que no ha treballat durant l'aplicació del expedient.

Per la seva banda, el regidor de Cs, Juan Suarez, va qualificar la primera mesura d'acomiadament de desproporcionada, es va felicitar per la readmissió del treballador i va demanar la dimissió del president i gerent de Mogoda Serveis.

D, altra banda en l'apartat de precs i preguntes, la portaveu del grup municipal republicà, Montse Vinyallonga va demanar a l'Ajuntament un llistat actualitzat de les empreses que presten serveis externalitzats com el cas del manteniment i socorristes de les piscines municipals. El regidor d'esports va assenyalar que la prova pilot amb aquesta empresa a l'estiu havia funcionat molt bé i que el personal de manteniment d'esports ara podia dedicar més hores al Pavelló. D'altra banda, el portaveu de Ciutadans, Kevin Romero, va reclamar l'actualització del ROM que data de 1992 i va demanar que es redactesin actes de les reunions de la junta de portaveus . L'alcaldessa va recordar que el compromís d'actualitzar el ROM segueix vigent però que no s'ha pogut realitzar al 2020 a causa de la pandèmia i sobre les actes de junta de portaveus valoraran aquesta petició.


Foto: Imatge del Ple telemàtic del mes de gener celebrat ahir / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política