hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda declara la seva voluntat de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que arribi a totes les polítiques desenvolupades a través de les seves regidories, a través del seu Pla Municipal d'Igualtat 2018-2021. En aquest sentit, s’elaborarà un informe d’impacte de la Covid-19 vers les violències masclistes a nivell municipal. Aquest és un dels acords de la proposició aprovada per tots els grups municipals al Ple de novembre amb motiu del 25N, Dia Internacional per l'erradicació de les violències contra les dones. La Corporació es compromet a continuar desenvolupant estratègies de prevenció i accions contra la violència de gènere des dels àmbits educatiu, cultural, festiu, laboral, d'incentivació de l'associacionisme de les dones, sanitari, d'assistència social, dins les competències municipals i tenir-ho com a criteri transversal en qualsevol activitat municipal. L'Ajuntament farà arribar a la Generalitat de Catalunya i a l'Estat Espanyol la preocupació pels insuficients recursos i actuacions públiques per protegir les víctimes de la violència de gènere i demanar que consideren la violència de gènere un tema d'Estat, dels més greus i urgents a resoldre. Que assignin el pressupost adient perquè la lluita sigui efectiva tenint en compte que l'actual situació de crisi augmenta la vulnerabilitat de les dones. Per últim exigirà als Governs que apliquin i desenvolupin la Llei Integral de Mesures de Protecció Contra la Violència de Gènere (BOE 1/2004) i la Llei Integral contra la violència sobre la Dona (DGV 7/2012).

Solidaritat amb el poble sahrauí 

El Ple ha aprovat també una proposició de solidaritat amb el poble sahrauí mitjançant la qual insta el Govern d’Espanya a frenar immediatament els desitjos expansionistes del Marroc tant en aigües canàries com al Sàhara Occidental; a modificar els acords amb el Marroc en matèria migratòria prioritzant l'establiment de vies legals i segures; a posar en marxa tots els seus esforços diplomàtics perquè el mandat de la MINURSO es compleixi en el mínim temps possible, que l'ONU destini un enviat especial per al Sàhara Occidental el més aviat possible i que s'insti a la Comissió Europea i al Consell que compleixin amb les sentències de Tribunal de Justícia de la Unió Europea que invaliden els acords comercials que espolien els recursos pesquers i hídrics dels territoris ocupats del Sàhara Occidental.

Fons Europeus de Recuperació i Pla de Xoc d'Urgència

Tots els grups municipals han demanat un paper actiu dels municipis en l’assignació i gestió dels Fons Europeus de Recuperació Next Generation EU i per això sol·liciten al Govern d’Espanya un espai permanent de representació del municipalisme en la Conferència Sectorial de Fons Europeus que es reactivarà amb les Comunitats i Ciutats Autònomes, així com una assignació directa dels Fons Europeus assignats al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que no passi per la tutela de les Comunitats Autònomes. En relació als Fons Europeus de Recuperació Next Generation EU es reclama a la Generalitat la constitució d’una taula de coordinació amb el món local per conèixer i valorar els projectes d’inversió per a Catalunya, abans que aquests siguin presentats, i per fer-ne el seguiment de l’execució, un cop siguin aprovats.

També per unanimitat s'ha aprovat que la Generalitat activi de forma immediata un Pla de Xoc d'urgència, suficientment dotat econòmicament, per atendre les persones sense llar, assegurar el seu bon confinament quan sigui necessari i atendre les necessitats sanitàries d'aquesta població. El Pla ha de suposar també la reactivació de la política de sensellarisme a tota Catalunya ja que calen solucions a curt termini que apuntin també cap a solucions a llarg termini, amb un model que atengui la diversitat de situacions, i defineixi estratègies d'inserció social i laboral.

Jornada Continua

Altres dues proposicions s'han aprovat, però no per unanimitat.

Els grups municipals de SPEC, PSC i Cs han votat favorablement a sol·licitar al Departament d’Ensenyament i al seu Conseller que permetin el debat per establir els mecanismes normatius necessaris per a la lliure elecció per part de les famílies i l'autonomia dels centres educatius a l'hora d'optar pel tipus de jornada escolar.

El regidor del grup municipal Republicà, Jordi Umbert, va explicar que no subscrivien aquesta proposta perquè al seu parer tal i com es planteja no es posa al centre del debat a l'alumne. Umbert va dir que cal revisar els horaris de tota la societat. El portaveu de Cs, Kevin Romero, com a grup impulsor de la proposició, va voler aclarir que el debat que plantejava el grup municipal Republicà és el que es pretén faci el Parlament de Catalunya.

El regidor d'educació, Pere García, va explicar que la proposició va ser consultada al Consell Escolar Municipal per conèixer la seva opinió i la majoria estava d'acord en què calia iniciar aquest debat sobre la jornada continuada.

Aturada dels desnonaments durant la pandèmia

Els grups municipals de SPEC, Republicà i del PSC han vot a favor d'una aturada dels desnonaments mentre duri la pandèmia tenint en compte el Decret llei 37/2020, de 3 de novembre, de reforç de la protecció del dret a l'habitatge davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19 aprovat pel Govern català, i demanar als jutges que l’apliquin fins que el Govern espanyol no aturi l’execució de llançaments de desnonaments eliminant el requisit d’acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada i modifiqui la Llei d’Enjuiciamiento Civil, per tal d’inadmetre a tràmit les noves demandes, la suspensió de les demandes en curs, i la interrupció dels llançaments de grans tenidors que no acreditin l’oferta de lloguer social prèvia.

En aquest cas Cs es va abstenir en consonància amb el vot del seu partit al Parlament de Catalunya referent al decret de reforç de la protecció del dret a l'habitatge en pandèmia, com va explicar el portaveu de Cs Kevin Romero.


Foto: La Corporació es compromet a continuar desenvolupant estratègies de prevenció i accions contra la violència de gènere / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política