hola

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha expressat la seva solidaritat i el seu suport al poble sahrauí i exigeix la màxima responsabilitat a la comunitat internacional. La formació, en un comunicat, exigeix la retirada de les forces militars del Marroc presents en el pas fronterer de Guerguerat, "així com la protecció de la població civil que es manifesta pacíficament en aquell territori". També demana a les Nacions Unides i la seva missió de pau en aquest territori perquè assumeixin el seu mandat i vetllin pel respecte i el compliment de les resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i que assignin un nou Enviat Especial per al Sàhara Occidental que pugui liderar la transició cap a la celebració del referèndum d’autodeterminació.

SPEC valora "imprescindible" que es compleixin les sentències de Tribunal de Justícia de la Unió Europea que invaliden els acords comercials que espolien els recursos pesquers i hídrics dels territoris ocupats del Sàhara Occidental. La formació posa en valor la llarga relació del poble sahrauí i Santa Perpètua, a través de nombrosos viatges de la ciutadania, la realització de diverses edicions de l’acció “Vacances en Pau”, organitzades per l’Ajuntament i l’entitat Santa Perpètua Solidària, i els diferents projectes de suport al desenvolupament del Sàhara finançats per l’Ajuntament de Santa Perpètua, des de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional.


Foto: Imatge d'arxiu d'una festa d'acollida als infants sahrauís al bosc de la Torre / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política