hola

La CUP reclama a l'Ajuntament de Santa Perpètua que urgentment posi en marxa un nou servei d’acompanyament digital per assessorar i atendre persones que no tenen accés tecnològic o tenen moltes dificultats per realitzar tràmits i gestions administratives. La formació demana que des de l'OAC "per mitjà de cita prèvia la ciutadania que ho necessiti, pugui disposar d’assessorament presencial, equips informàtics i connexió a les xarxes per tal de portar a terme els tràmits i comunicacions amb les administracions que li calgui".

La CUP assenyala que d'aquesta manera es garanteix l’accés de la ciutadania a les eines digitals i es redueix la bretxa digital que la pandèmia de la covid-19 ha evidenciat. La formació explica que la nova situació "sens dubte pot provocar una escletxa digital entre la ciutadana que té al seu abast la informació i la formació en les noves tecnologies amb aquella altra ciutadana que l’accés tecnològic li és molt més difícil per no dir impossible"

La CUP considera "positiu l’avenç que les diferents administracions han fet, en els darrers temps, cap a la digitalització" però amb la pandèmia pràcticament tota la comunicació entre ciutadania i l’ajuntament amb els seus diferents tràmits administratius i personals, han passat a ser de manera exclusivament telemàtica. Afegeix que "creiem que aquesta situació crea una escletxa digital que moltes vegades es deu solapar amb l’escletxa social que pateix la nostra societat".

El perfil de la ciutadana que pot trobar dificultats per comunicar-se de manera digital amb la seva administració local i més pròxima pot ser divers, segons recorda la CUP, des de gent gran, persones amb problemes socioeconòmics, nouvingudes sobretot amb dificultats de l’idioma, amb problemes de comprensió i comunicació, discapacitats sensorials i mentals,entre d'altres persones.


Foto: Cartell d'una campanya de la CUP / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política