hola

Les ordenances fiscals de 2021 pujaran una mitjana de l'1,30%, segons ha anunciat l'equip de Govern en el Ple extraordinari celebrat de manera telemàtica ahir dijous 15 d'octubre. L'increment per domicili suposarà uns quinze euros de mitjana. Les ordenances es van aprovar amb els vots dels grups municipals de SPEC i PSC i els vots en contra dels grups Republicà i Cs. Dos dels tributs que es veuen afectats són l'Impost de Béns Immobles (IBI), que s'augmentarà un 1,29%, el que suposarà una mitjana de sis euros anuals, i la taxa de residus, que per al 2021 serà de 94,50 euros per domicili. Això suposarà un increment de poc més de 8,14 euros per habitatge.

Amb aquesta aprovació també s'han derogat tres taxes. Les relatives al cementiri municipal, per la utilització de la Deixalleria Municipal i per prestació del servei de construcció de claveguerons i realització d’obres complementàries. Aquesta decisió es pren segons la jurisprudència del Tribunal Suprem que implica que aquestes qüestions s'han de regular com a prestacions públiques no tributàries, segons va explicar el Govern Municipal.

El tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va explicar que la modificació de les ordenances fiscals respon a donar cobertura als costos municipals fruit de serveis públics donat l'any especial per culpa de la pandèmia que estem vivint. Macías va anunciar que l'Impost de Béns Immobles (IBI) s'apujarà una mitjana de l'1,29 per cent i va explicar que la taxa de residus passa a ser de 94,50 euros. L'edil va al·legar que aquest augment de 8,14 euros de la taxa era necessari a causa de la penalització que l'Agència Catalana de Residus ha imposat a l'Ajuntament per la quantitat d'impropis en la recollida selectiva. Les ordenances fiscals 2021 representen una mitjana d'augment per a les famílies d'entre 14 i 15 euros, pelq ue fa als impostos habituals d'IBI, residus i de vehicles, segons va manifestar el tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals.

El grup municipal Republicà va centrar el debat en la taxa de residus de la que ha afirmat que des de 2017 s'ha anat incrementant any rere any fins al 50%. La portaveu republicana Montse Vinyallonga va criticar la "inacció de l'equip de govern per augmentar la recollida selectiva" i va insistir que "no es pot deixar només en mans de la ciutadania".

El PSC ha reafirmat que es tracta d'unes ordenances fiscals que de manera quasi general es congelen. El portaveu socialista, Pere Garcia, també va fer referència a la taxa de residus i va demanar "conscienciació, implicació i responsabilitat" perquè és el futur que deixarem als nostres fills i va reconèixer que "no és una taxa justa perquè paguen el mateix els que fan bé la selecció i els que no".

Per la seva part el grup municipal de Cs va criticar la pujada de quasi un 10% de la taxa de residus i el fet que la pujada de l'IBI sigui més elevada que l'IPC. El portaveu de Cs, Kevin Romero, va insistir que "no es pot asfixiar fiscalment a ciutadania i empresariat".

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va afirmar que la modificació d'aquestes ordenances respon als objectius d' “assegurar un nivell d'ingressos municipals suficients per fer front a la crisi sanitària, econòmica i social, mantenir uns serveis de qualitat per a la ciutadania i poder finançar polítiques socials i altres serveis amb garanties de suficiència i qualitat”. La primera edil va detallar que la situació actual determina que "l'Ajuntament haurà de fer front a una forta caiguda d'ingressos que no volem que hipotequi el futur de la ciutat" i va reconèixer que aquesta proposta d'ordenances fiscals és la "més diferent i difícil que hem presentat mai". Isabel Garcia també va destacar que en aquestes ordenances continuen vigents aspectes per fomentar polítiques de millora de la qualitat de l'aire o la contractació indefinida i va asseverar que “el compromís d'aquest govern es basa en l'equilibri entre la contenció de la pressió fiscal, la necessitat de garantir la prestació dels serveis a la ciutadania i el manteniment de l'escut social, amb una fiscalitat justa continguda i necessària”.

D'altra banda, el Ple també va aprovar una modificació de crèdits per valor de 37.239,52 euros. El punt va comptar amb els vots de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.

La sessió extraordinària del Ple es pot trobar íntegrament al podcast del web de Ràdio Santa Perpètua, als facebook de l'emissora i de l'Ajuntament i al canal de youtube Comunicació SPM.


Foto: La sessió extraordinària es va celebrar de forma telemàtica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política