hola

El tinent d’alcalde de Ciutadania i Serveis a les Persones i regidor d’Educació de Santa Perpètua, Pere García, ha reclamat a la Generalitat que situï l’educació “al centre del seu Pla de Xoc econòmic i social de Catalunya”. “La desescalada que estem vivint d’aquesta situació d’emergència sanitària ens obliga a centrar el focus de l’acció política en l’educació, per tot el que suposa d’estratègics el tancament de l’actual curs escolar, les activitats durant l’estiu i el començament i desenvolupament del proper curs 2020-2021”.

El PSC, en un comunicat, ha informat que ha elaborat un manifest per garantir el dret a l’educació amb l’objectiu de minimitzar l’impacte social negatiu de la Covid19. La formació assenyala que l’actual crisi sanitària ha posat de manifest i ha agreujat les desigualtats existents en l’alumnat segons el seu entorn i els recursos de què disposen les seves famílies.

El PSC proposa impulsar un pla d’acció contra la triple bretxa digital (d’accés, d’ús i docent); condicionar els centres educatius segons els requisits sanitaris; major inversió; elaborar un pla contra l’abandonament escolar; incrementar el número de beques i mantenir-les durant l’estiu, entre altres propostes.

El manifest també recull mesures de reajust curricular i de metodologia per al proper curs escolar, reforçant, entre d’altres, la formació del professorat; ampliant la plantilla docent per fer front a una possible reducció de ràtios o un format semipresencial de classes; recuperar el programa Salut i escola i desplegar el Decret d’escola inclusiva per tal que els centres d’Educació Especial esdevinguin en un veritable suport especialitzat per als centres ordinaris de primària i secundària.

Pere García conclou que “les desigualtats que s’han evidenciat durant l’estat d’alarma ja hi eren presents, i no s’acabaran amb l’aixecament de l’estat d’alarma i el confinament. Si bé en la situació actual i propera, la salut és la principal prioritat, l’educació és també un servei essencial al qual, com a societat, ni podem ni volem renunciar, ja que el seu accés amb condicions d’igualtat i d’equitat és la millor garantia d’oportunitats per a un progrés individual i col·lectiu”.

Foto: El regidor d'Educació, Pere Garcia (PSC) / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política