hola

Esquerra Republicana ha demanat al govern municipal una revisió urgent del sistema de recollida de residus que des de fa anys es du a terme al municipi. La formació afirma que després d’analitzar les dades de reciclatge durant la Covid-19 i dels últims mesos "ens reafirmen que el sistema no només no funciona sinó que estem lluny de complir amb les directrius de reciclatge que estipula tan la Generalitat com la Unió Europea per aquest 2020”

Esquerra, en un comunicat, explica que durant el mes d’abril, en plena crisis de la Covid-19 i amb la gran majoria de comerços tancats i els restaurants sense funcionar, Santa Perpètua va registrar un increment del 12,6% de residus, xifra que contrasta amb la caiguda del 17% a tot Catalunya, segons ha informat la regidoria de Medi Ambient de Santa Perpètua. La formació considera que «és una xifra que a priori ens sorprèn i que demanem que s’analitzi de forma minuciosa per poder entendre perquè remem en direcció contraria a la resta del país en un moment on la lògica ens porta a pensar que aquesta xifra hauria de ser més baixa».

Esquera recorda que ja va criticar al novembre passat que Santa Perpètua fos el tercer municipi que pitjor reciclava del Vallès Occidental i assenyala que al desembre passat es reciclava de forma correcta només un 36%, però que la dada ha empitjorat el mes d’abril de 2020 ja que ha caigut fins el 24%. , una reducció del 33% «que ens allunya cada vegada més de l’objectiu estipulat per la Generalitat per aquest 2020 del 60%»

Esquerra recalca que el fet de no reciclar correctament no només perjudica greument al Medi Ambient sinó que a més provoca que totes aquelles multes que la Generalitat interposa per no complir els mínims repercuteixin en la taxa anual de residus que paguen els ciutadans i el consistori.

La portaveu del grup municipal Montse Vinyallonga ha expressat que "és imprescindible comptar ja amb més dades de reciclatge, així com de número de contenidors, recorreguts dels camions, etc per tal de poder establir un nou mètode de recollida selectiva que no només ajudi a millorar aquests % sinó que també compensi als ciutadans que reciclen de forma correcte” i afegeix que "frenar el canvi climàtic és responsabilitat de tots i totes. Per això creiem que l’aplicació de models en els que tots els ciutadans, coneguin les seves responsabilitats, hi participin de forma directe i se’ls bonifiqui quan ho fan bé és el model que necessita el nostre municipi. Cal més valentia de canvi".


Foto Contenidors a la rotonda de la Font / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP dona suport al moviment veïnal que defensa la reobertura del CAP La Florida
01 Oct 2020 13:02 - RedaccióLa CUP dona suport al moviment veïnal que defensa la reobertura del CAP La Florida

L'Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua dona tot el seu suport al moviment veïnal de Santa Perpètua [ ... ]

Política
La Taula del Pacte de Ciutat treballa en la diagnosi i en la creació de les comissions sectorials
13 Oct 2020 11:20 - RedaccióLa Taula del Pacte de Ciutat treballa en la diagnosi i en la creació de les comissions sectorials

Els quatre grups municipals que formen el Consistori van signar el 24 de juliol l’impuls del Pacte [ ... ]

Política
Ciutadans proposa l'ús de mascaretes transparents per al personal municipal d'atenció a la ciutadania
25 Set 2020 14:13 - RedaccióCiutadans proposa l'ús de mascaretes transparents per al personal municipal d'atenció a la ciutadania

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Kevin Romero, ha reclamat a l’equip de govern (SPEC [ ... ]

Política