hola

Membres de l’Executiva i del grup municipal de Santa Perpètua en Comú (SPEC) s’han reunit per realitzar una primera valoració del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), que es troba en exposició pública fins el proper 6 d’abril.

Entre els aspectes positius, SPEC considera que "el fet de redactar el Pla i referenciar-lo a les dues comarques que conformen el Vallès és ja positiu, perquè implica un reconeixement d’una realitat territorial dins de la Regió Metropolitana que comparteix, entre d’altres qüestions, el problema de la mobilitat". En la mateixa línia, el Pla mesura la mobilitat interna de l’àmbit i reconeix un dèficit de transport públic inacceptable, amb només un 13% de la quota del transport públic en la mobilitat interna del Vallès.

SPEC recorda en un comunicat que el Pla recull la major part de les reivindicacions territorials en infraestructures. L’alcaldessa de Santa Perpètua i coordinadora de Santa Perpètua en Comú, Isabel Garcia, ha destacat que el Pla recull reivindicacions important realitzades des de la ciutat com: els tres intercanviadors de la R8 amb la R4 i FGC, així com l’increment de freqüència de la línia, la millora de la B140, una línia d’autobús exprés a la Riera de Caldes, una xarxa de vies ciclistes, l’Estació Intermodal de Mercaderies de La Llagosta, entre d’altres.

Més enllà dels aspectes positius del Pla, la formació també destaca alguns aspectes negatius o mancances com que no preveu cap sistema de governança que treballi per garantir l’aplicació del Pla un cop aprovat, ni estableix cap prioritat d’entre les 77 actuacions. Tampoc es preveuen mesures directes i concretes en relació a l’impacte en la qualitat de l’aire derivades del trànsit de pas per l’AP7 i considera poc ambiciós que l'objectiu de que el transport públic representi un 21% del conjunt de la mobilitat del Vallès un cop s’executi tot el Pla.

Desprès d’aquesta primera sessió de treball, els assistents a la reunió s’han compromès a aprofundir en el contingut del PEMV i a formular les al·legacions oportunes amb l’ànim de millorar el seu contingut i transformar-lo en una eina útil i efectiva que millori substancialment la mobilitat en el Vallès i contribueixi a la lluita contra el canvi climàtic amb un fort increment del transport públic.

La reunió, que s'ha celebrat aquest 25 de febrer, ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Santa Perpètua i coordinadora de Santa Perpètua en Comú i de Carles Rodríguez, portaveu comarcal dels Comuns i conseller de Territori i Transició Energètica del Consell Comarcal del Vallès Occidental.


Foto: Un moment de la reunió / SPEC

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

ERC rebutja la sentència d'inhabilitació de Quim Torra
05 Oct 2020 11:06 - RedaccióERC rebutja la sentència d'inhabilitació de Quim Torra

Esquerra Republicana ha manifestat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem d’inhabilitació [ ... ]

Política
L'Ajuntament assumirà la competència sancionadora de les infraccions lleus relacionades amb la Covid-19
25 Set 2020 12:17 - RedaccióL'Ajuntament assumirà la competència sancionadora de les infraccions lleus relacionades amb la Covid-19

L'Ajuntament assumirà la competència sancionadora per les infraccions lleus comeses en matèria de [ ... ]

Política
Les ordenances fiscals de 2021 s'incrementaran un 1,3% de mitjana
16 Oct 2020 13:45 - RedaccióLes ordenances fiscals de 2021 s'incrementaran un 1,3% de mitjana

Les ordenances fiscals de 2021 pujaran una mitjana de l'1,30%, segons ha anunciat l'equip de Govern [ ... ]

Política