hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua va aprovar ahir inicialment una modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació Urbanística (PGMOU) que afecta a l’àmbit de Can Sabau dins l’enllaç viari que hi ha entre l’autopista AP7 i la carretera de Sabadell B-140.

Es tracta d'una Modificació Puntual de Pla General d’Ordenació Municipal per adaptar el sistema viari i per crear un Pla Especial en l’àmbit de l’enllaç entre l’AP7 i la B140 al paratge de Can Sabau. El punt va ser aprovat amb els vots favorables de Santa Perpètua en Comú i PSC, el vot en contra d'ERC i l'abstenció de C,s.

Aquest canvi té per finalitat resoldre els problemes urbanístics en la zona de Can Sabau de tal manera que s'aconsegueixi reduir la congestió, recuperar la riera de Polinyà i resoldre problemes d'accessibilitat i d'inundabilitat de l'espai qualificat de reserva d'equipament a definir, a tocar de la rotonda de Can Sabau.

El tinent d'alcaldia de l'Àrea de Territori i Desenvolupament Local, Jordi Navarro, va explicar que "és un tema que es va veure en una sessió del Consell Assessor de l’urbanisme de 14 de juny de l’any 2018 i que va iniciar el procés d’avaluació ambiental que va finalitzar el passat juliol de 2019 quan vam rebre l’Informe de referència estratègica ambiental emès per l’Oficina Tècnica d’acció i avaluació ambiental. S’ha fet un esforç molt important duran el mes d’agost per tenir completada tota la documentació per a l’aprovació inicial que presentem avui".

La modificació puntual, aprovada ahir de manera inicial, incorpora l'ampliació de la rotonda de la riera de Santiga i el desdoblament del vial de la B142 que enllaça l'AP7 amb la B140 a la rotonda de Can Sabau. Jordi Navarro va argumentar que també s'inclou "recuperar ambientalment i protegir la Riera de Polinyà, la seva vegetació més valuosa i els seus hàbitats en aquest tram que està tant naturalitzada. Resoldre els problemes d’accessibilitat i d’inundabilitat que té l’espai qualificat de reserva d’equipament a definir, clau C9, a tocar de la Rotonda de Can Sabau".

El grup municipal d'ERC va argumentar els seu vot contrari perquè la modificació els genera molts dubtes. El regidor Albert Bonàs va dir que esperava resoldre'ls.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va subratllar que l'estudi de mobilitat realitzat a recomanació del Consell Assessor de l'Urbanisme "ha estat un encert" ja que ha coincidit amb la implantació de nous usos amb especial impacte com Souto i Amazon al final de la B140.


Foto: Sessió extraordinària celebrada ahir  L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política