hola

L'organització municipal i les retribucions dels càrrecs electes, directius i eventuals van centrar el debat del primer Ple del mandat 2019-2023 que es va celebrar aquest dijous 4 de juliol.

Tots els punts es van aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern format per Santa Perpètua en Comú (SPMEC) i PSC i el vot contrari del grup republicà (ERC). Ciutadans va votar en contra de l'acord de indemnitzacions i retribucions del càrrecs electes i del personal eventual i es va abstenir en l'acord sobre creació i retribucions del personal directiu.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va afirmar que els decrets i els acords aprovats durant la sessió "representen les eines necessàries per desenvolupar i executar l'ambiciós pla de mandat que han acordat SPMEC i PSC" i va recordar que el Pla, que consta de 100 propostes i iniciatives, té per objectiu que "Santa Perpètua segueixi millorant i avançant, guanyant prestigi i centralitat en el territori i sobretot amb les persones com a centre de l'acció política municipal".

Durant la sessió també es va donar a conèixer el nou cartipàs municipal, distribuït en tres grans àrees: Presidència i Serveis Generals; Territori i Desenvolupament Local; i Ciutadania i Serveis a les Persones.

El portaveu de SPMEC, Adelino Macías, va destacar que l'organització municipal s'estructura per implementar el cinc eixos estratègics del pla de mandat: Un ajuntament rigorós, responsable i transparent; reforçar la convivència i la participació dels veïns i veïnes, el dret a l’habitatge i els serveis públics; ; afavorir solucions als problemes de transport públic i mobilitat, millora de parcs i l’espai públic i altres serveis municipals; la modernització del parc industrial, el comerç de proximitat i les oportunitats d’ocupació i formació; i potenciar el diàleg i el consens amb tots els grups que formen part de l’Ajuntament.

Sobre la proposta dels sous del govern municipal i personal directiu i eventual va afirmar que suposa un estalvi net de 71.000 euros en relació a l'anterior mandat. Macías va apuntar que el Consistori perpetuenc dedica a òrgans de govern i personal eventual i directiu l'1,95% del pressupost consolidat i el 2,68% de la despesa corrent ordinària, "percentatges més baixos que a la majoria de Corporacions", segons va assenyalar.

El primer tinent d'Alcaldia va tancar el seu discurs agraint a Pepe Sánchez, que s'ha jubilat els darrers dies, la seva tasca i dedicació per Santa Perpètua durant més de 30 anys com a regidor i assessor. L'alcaldessa també es va afegir a l'agraïment. “Deixes empremta al nostre municipi i et desitgem molta sort en aquesta nova etapa", va declarar.

El portaveu del grup republicà, Pol Altayó, va començar el seu discurs reclamant "la llibertat del presos polítics i el retorn dels exiliats" i va afirmar que "aquesta legislatura comença molt pitjor que l'anterior". L'edil va lamentar la manca de diàleg ja que l'equip de govern havia presentat al Ple set propostes sense consultar "cap ni una". Macias va replicar que "en nosaltres sempre trobaran la porta oberta" i va explicar que com a portaveu no havia rebut cap proposta de cap grup.

El portaveu del PSC, Pere Garcia, va afirmar que l'organització municipal es crea per donar resposta al Pla de mandat i per posar l'administració al servei de les persones. L'edil va destacar que és la suma de dos projectes, el de SPMEC i el del PSC, "dos projectes prioritàriament socials".

El portaveu de Ciutadans, Kevin Romero, va criticar que malgrat la despesa en sous és inferior als 71.000 euros aquest mandat, la xifra seria major si no s'aprovés una "pujada generalitzada" i va posar com exemple el de l'alcaldessa que "s'incrementa 8.000 euros". També considerava elevada la compensació econòmica per als presidents de les àrees de Presidència i Serveis Generals i el de Territori i Desenvolupament Local per mitja dedicació. Macias va detallar que l'actualització dels sous "ha estat molt minsa" i "no es pot parlar d'increment, és una adequació de sous de caràcter intern amb un estalvi net de més de 71.000 euros en relació a l'anterior mandat", va insistir.

Vuit membres de la Corporació tindran dedicació exclusiva: l'alcaldessa, Isabel Garcia amb una retribució bruta anual de 57.000 euros, i els tinents d'Alcaldia Pere Garcia (45.500 euros), Olga Valenzuela (43.000), Marçal Solà (43.000) i Sergi Hernández (41.000) i les regidores Neus Garcia i Ana Bajo amb un sou brut anual de 40.000 euros cadascuna i Sandra Gómez amb un sou de 30.000.

Amb dedicació parcial figuren al 50% de la jornada els tinents d'Alcaldia Adelino Macías (29.500 euros) i Jordi Navarro (27.000) i els regidors Julio Pérez (26.000), Antonio Egea (22.000) i Joan Martínez (22.000).

A més, els regidors sense dedicació exclusiva ni parcial, en aquest cas només els de l'oposició, rebran en concepte d'assistència a sessions del Ple una indemnització de 560,42 euros per sessió fins un màxim d’onze plens ordinaris i un Ple extraordinari a l’any. Els portaveus dels grups municipals rebran per l'assistència a juntes que es convoquin en ocasió de convocatòria de Ple 405,22 euros per sessió. També es va acordar assignar als grups municipals una aportació de 216,48 euros mensuals per grup i altres 216,48 euros mensuals per cada regidor.

La Corporació crea els càrrecs de personal eventual d'Assessor d’Alcaldia i d'Assessor/a de la Presidència de l’Àrea de Ciutadania i Serveis a les Persones i de la Regidoria de Medi Ambient amb un sou brut anual de 42.224,84 euros cadascú i suprimeix els càrrecs de cap de Gabinet d'Alcaldia, coordinador de programes estratègics i coordinador/a de Via Pública, Seguretat, Mobilitat i director/a de Benestar Social i Atenció a les Persones.

El Ple també va acordar la creació dels càrrecs de direcció del Servei de Recursos Humans i Organització amb un sou de 58.000 euros bruts a l'any; direcció de l’Àrea de Presidència i Serveis Generals, amb 68.800 euros; director/a de l’Àrea de Territori i Desenvolupament Local, amb un sou de 64.400 euros bruts anuals; i director/a de l’Àrea de Ciutadania i Serveis a les Persones, amb 60.000 euros.

Les sessions ordinàries del Ple seran l'últim dijous de mes a partir de les 19 hores, a excepció de l'agost, mentre que les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local tindran lloc els dimarts a tres quarts de deu del matí a excepció també del mes d'agost.

 

Foto: Imatge de la sessió plenària celebrada ahir / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política