hola

Ple de junyAjuntament - Ple Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha prohibit la circulació de vehicles a motor pels camins de l'espai natural de Gallecs, segons ha acordat el Ple de la Corporació que també ha delegat en el Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural (PEIN) de Gallecs la competència per vetllar pel compliment d'aquesta prohibició. Les persones que hi viuen i hi treballen disposaran d'un sistema d'autoritzacions per circular per Gallecs amb vehicles de motor. La proposta va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals a excepció de PxC que es va abstenir. D'altra banda, la Corporació ha aprovat per unanimitat les festes locals de 2015: 7 de març, festivitat de Santa Perpètua i 7 de setembre, dilluns de Festa Major. Aquest van ser els dos punts que va tractar la sessió plenària del mes de juny que es va celebrar ahir dijous i que també va aprovar sis proposicions municipals.

 

 

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat una proposició que reclama una reforma constitucional, la convocatòria d'un referèndum sobre la monarquia i l'inici d'un procés constituent cap a un altre model d'Estat. La moció manifesta que "rebutgem la imposició del Regnat de Felip VI a la ciutadania, com a fórmula de pervivència d'una institució monàrquica caduca, retrògrada, prescindible i irresponsable constitucionalment". Els grups d'ICV-EUiA, ERC,CiU i PCCA van votar a favor, mentre que PSC, PxC i la regidora no adscrita es van abstenir i el PP va votar en contra.

El Ple considera que el model d'Estat actual està "esgotat" i "cridem a la ciutadania a exigir la reforma de la Constitució i la convocatòria d'un referèndum, on sigui la ciutadania qui decideixi amb els seus vots la forma d'Estat que prefereix". A més declaren que s'ha de continuar "el procés per a l'exercici del dret a decidir i que el poble de Catalunya s'expressi en llibertat el proper 9 de novembre".

La Corporació Local també ha aprovat una proposició que demana que s'aturin les retallades proposades pel govern de la Generalitat de Catalunya al Servei d'Intervenció especialitzada i al Servei d'Acolliment i Recuperació per a Dones, Fills i Filles en situació de violència masclista a Catalunya, i als jutjats de Violència de Gènere. Les retallades del Govern de la Generalitat de Catalunya destinat a aquestes polítiques han suposat una reducció del 22% del pressupost en els dos darrers anys i també vol reduir la plantilla dels jutjats de violència de gènere en un 20%, segons exposa la moció que ha estat aprovada per tots els grups municipals a excepció de CiU que es va abstenir. La regidora Carme Araque va explicar que el seu grup disposava d'altres dades i que la Generalitat estava realitzant una reestructuració d'aquest servei.

La proposició denuncia les mesures que la conselleria de Benestar Social i Família vol aplicar, que en cap cas estan justificades, i que suposaran la precarització d'aquests serveis amb la reducció pressupostària i de personal i que suposen un greu atemptat contra un dels sectors de la població més vulnerable, com són les dones que pateixen violència masclista i els seus fills i filles i que, malauradament les xifres d'assassinats per violència masclista demostren que és una xacra de la nostra societat encara lluny de ser eradicada.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda també dóna suport a la reivindicació per l'educació digna, de qualitat i en català que ha dut a terme Jaume Sastre, membre de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, des del dia 8 de maig fins el 13 de juny de 2014. la proposta va compatr amb el vist-i-plau d' ICV-EUiA, CiU, ERC i PSC i les abstencions de PP,PCCA, PxC i regidora no adscrita.

El Ple també va aprovar amb els vots de tots els grups municipals a excepció del PP el rebuig a la prospecció d'Hidrocarburs en l'entorn de la costa catalana, instar a eixugar el deute amb les farmàcies catalanes, i sol·licitar un calendari de tancament per les centrals nuclears de l'estat Espanyol en suport a la campanya d'Ecologistes en Acció.

Foto: Imatge de la sessió plenària del mes de juny, celebrada el dia 26 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]