hola

Esports - CESP

Joan Marc Flores ha estat l'expedicionari del Centre Excursionista de Santa Perpètua (CESP) que ha assolit un cim de més de 8.000 metres. Avui ha arribat a l'avant cim del Broad Peak, situat al nord del Pakistan, de 8.025 metres juntament amb l'alpinista Òscar Cadiach. No obstant això, han decidit no atacar el cim principal de 8.047 metres i estan baixant cap al campament base.

 

El CESP va decidir formar part d'aquesta expedició del català Òscar Cadiach per celebrar el 30è aniversari de l'entitat. Els tres excursionistes perpetuencs són Jordi Cardona, Xavier Garcia i Joan Marc Flores. La resta d'expedició estava formada pel club K2 Alpí i la UEC Horta. Ha estat el primer cop que socis de l'entitat han pujat a un cim de més de 8.000 metres. El Broad Peak és l'únic dels 14 cims de 8.000 metres que hi ha a tot el món que encara no ha assolit Cadiach.

Aquests tres perpetuencs al gener de 2010 van aconseguir fer el cim al mític Aconcagua de 6.962 metres, també amb l'Òscar Cadiach i amb motiu del 25è aniversari. De fet, d'una calçotada per celebrar la fita va començar a sorgir la idea d'acompanyar Cadiach en aquesta nova aventura.

L'objectiu principal de fer el cim del Broad Peak no s'ha assolit, però sí coronar un 8.000 perquè el CESP ha arribat a l'avant cim de 8.025 metres. Avui Tarragona Ràdio ha emès un programa especial amb motiu de l'ascensió final i ha parlat amb el perpetuenc Jordi Cardona, que estava al camp Base i que ha estat el que ha donat la notícia de que després de pujar a 8.025 metres, l'expedició reculava i baixava excepte un expedicionari que ha decidit provar sort demà. 

Joan Marc Flores ha aconseguit arribar a l'avantcim del Broad Peak a 8.025 metres i després l'expedició ha decidit baixar la muntanya. Sembla ser que la falta de temps i el cansament podrien ser els motius per baixar. Felicitats al CESP perquè ha aconseguit pujar una muntanya de més de 8.000 metres.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Obertes les inscripcions per a la cursa Els 10 de Santa
19 Abr 2024 09:28 - RedaccióObertes les inscripcions per a la cursa Els 10 de Santa

Ja està obert el període d’inscripció per participar en la quinzena edició de la Cursa Els 10 [ ... ]

El primer equip masculí del CH Santa Perpètua cau a la pista de l'Olot
18 Abr 2024 09:13 - RedaccióEl primer equip masculí del CH Santa Perpètua cau a la pista de l'Olot

El primer equip masculí del Club Hoquei Santa Perpètua va caure diumenge a Olot per 8 a 4. Els gols [ ... ]

La Perpetuenca-CB Santa Perpètua guanya a la Roca
18 Abr 2024 09:12 - RedaccióLa Perpetuenca-CB Santa Perpètua guanya a la Roca

La Perpetuenca-Club Bàsquet Santa Perpètua va guanyar diumenge per 72 a 40 la Roca. Al final del primer [ ... ]