hola

Les piscines municipals de Santa Perpètua se sumen aquest diumenge 14 de juliol al Mulla't per l'esclerosi múltiple, que enguany celebra 26 anys. L'objectiu d'aquesta activitat que organitza la Fundació Esclerosi Múltiple és donar a conèixer aquesta malaltia.

El Mulla't s'iniciarà a les deu del matí i, durant el matí, es destinaran a la piscina de 50 metres carrers per nedar en solidaritat amb les persones malaltes i es registraran els metres. Qui participi, tindrà un diploma acreditatiu. A l'edició de l'any passat, a Santa Perpètua, es van nedar gairebé 13.000 metres, però el 2017 van ser més de 30.000 metres.

A les dotze del migdia, tindrà lloc l'acte més simbòlic de l'activitat amb el salt multitudinari a l’aigua per mullar-se per l’esclerosi en solidaritat amb qui pateix la malaltia. L'any passat un total de 225 persones es van llençar simultàniament a les piscines de Santa Perpètua. El rècord local està en 465 persones registrat l'any 2015.

Durant el matí, també es recolliran donatius i es posaran a la venda materials de marxandatge de la campanya d'enguany, com tovalloles, bosses i samarretes. L'il·lustrador català Ignasi Blanch, conegut per iniciatives solidàries com "humanitzar hospitals" ha estat l'encarregat de dissenyar la imatge del Mulla't d'enguany, ha creat un cartell alegre i vitalista en tons blaus i roses protagonitzat per uns banyistes que simbolitzen una societat que es mulla per l’esclerosi múltiple. La imatge estarà en el material de la campanya d'enguany. L'import de la venda i dels donatius s'invertirà a la Fundació. La mitjana a Santa Perpètua és de més de 200 euros de recaptació.

La Fundació Esclerosi Múltiple ha destacat que el Mulla't va començar l’any 1994 amb 67 piscines inscrites de les quals 27 hi han participat any rere any i, actualment, són més de 600. Aquest any, la Fundació posa el focus en els símptomes menys visibles de la malaltia com la fatiga, el dolor, la depressió i la disfunció sexual.

La coordinadora de les Piscines Municipals, Pilar Elena, ha explicat que dues de les maneres de contribuir al Mulla't per l'esclerosi múltiple és nedant o comprant material de la Fundació.

Elena ha animat a tots els banyistes de diumenge a fer el salt multitudinari per l'esclerosi múltiple que es farà a les 12 del migdia a les tres piscines municipals.


Foto: El salt multitudinari de l'edició de 2018 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Laura Vicente guanya la Copa de la Reina, amb el Generali Palau
23 Abr 2024 10:56 - RedaccióLaura Vicente guanya la Copa de la Reina, amb el Generali Palau

Laura Vicente va guanyar diumenge amb el Generali Palau la Copa de la Reina d’hoquei patins en imposar-se [ ... ]

El femení del CH Santa Perpètua derrota el Bigues i Riells
23 Abr 2024 09:21 - RedaccióEl femení del CH Santa Perpètua derrota el Bigues i Riells

El primer equip femení va derrotar per 4 a 3 el Bigues i Riells amb dos gols d’Aina, un de Sara i [ ... ]

El sènior A de l'Sport Sala es retroba amb la victòria
22 Abr 2024 09:53 - RedaccióEl sènior A de l'Sport Sala es retroba amb la victòria

El sènior A de l'Sport Sala va guanyar dissabte el Safa Anosda de Sabadell per 8 a 5 i va trencar la [ ... ]