hola

Santa Perpètua ha avançat aquest dilluns 8 de juny a la fase 2 del pla de desconfinament, juntament amb la ciutat de Barcelona i les regions sanitàries Metropolitana Nord i Sud. En aquesta fase 2 o intermèdia, s’amplien les activitats que impliquen relació entre persones, sempre respectant les mesures de seguretat i higiene, i se suprimeixen les franges horàries per fer esport i passeig, excepte per a les persones majors de 70 anys, que es manté de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores. També es permeten les trobades i reunions d’un màxim de quinze persones.

Una altra de les novetats destacades d’aquesta fase intermèdia és l’autorització al consum en taula dins dels locals d’hosteleria i restauració, amb un màxim d’un 40% de l’aforament i preferentment amb reserva prèvia. Pel que fa als comerços, poden obrir sense límit de superfície, amb un 40% de l’aforament i mantenint els dos metres de distància.

En fase 2 es poden reunir grups de fins a 15 persones a casa i es permeten les visites a residències de gent gran, però només als centres sense cap cas de Covid-19 o als centres que tinguin ben delimitats els casos positius en zones separades. A les vetlles es limita l’assistència a 15 persones en espais tancats i fins a 25 en espais oberts. Els llocs de culte, en la Fase 2, permeten el 50% de l’aforament.

La mobilitat més enllà del municipi propi segueix limitada a la regió sanitària, excepte per motius laborals o mèdics

Tot i que l’activitat escolar presencial es reprendrà al setembre, en aquesta fase hi haurà certes excepcions com la reobertura de centres i activitats presencials per a l’assistència de menors de 6 anys en cas que els progenitors hagin de treballar presencialment i per a les proves d’accés a la universitat. L’alumnat de final de cicle (4t d'ESO, 2n de batxillerat i 2n dels graus de formació professional) també pot tornar a classe voluntàriament, amb limitacions.


Foto: En la fase 2 es permet el consum també dins del local / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre
Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre17 Jun 2020 19:55 - Redacció

L’Hospital de Mollet ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut dos nous ingressos degut [ ... ]

Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia
Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia17 Jun 2020 10:24 - Redacció

La Regidoria de Desenvolupament Local ofereix un nou servei d’assessorament personalitzat per videoconferència [ ... ]

Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny
Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny12 Jun 2020 17:27 - Redacció

El proper dimarts 16 de juny, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, tornarà a posar-se a [ ... ]